Liderul USR Cătălin Drulă a declarat duminică, despre incidentul de la şedinţa conducerii partidului, unde europarlamentarul Vlad Gheorghe nu a fost lăsat să intre în sală, că acesta nu şi-a plătit cotizaţia şi este suspendat de drept din USR. El a comentat şi criticile aduse de primarul Elena Lasconi Lasconi, în cadrul evenimentului, arătând că aceasta a avut nişte luări de poziţie, aşa cum au avut şi alţi colegi şi cum e normal într-o democraţie, dar votul la final a fost covârşitor în favoarea proiectului dreptei unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu credeam că vreţi să mă întrebaţi despre viitor despre ce face dreapta unită în continuare. Cred că este dintr-o zonă tabloidă şi aş prefera.. Aveţi deja răspunsul de la purtătorul de cuvânt. Vreţi să vă mai dau eu odată, ajută la ceva, la informarea presei? Domnul Vlad Gheorghe nu şi-au plătit cotizaţia şi este suspendat de drept din USR. Conform statutului nostru, la 6 luni orice membru este suspendat, un membru suspendat nu are drepturi, obligaţii pe perioada suspendării. Dacă îşi plăteşte cotizaţia, este binevenit la orice eveniment”, a spus Drulă, despre faptul că europarlamentarul Vlad Gheorghe nu a fost primit la şedinţa conducerii USR. 

El s-a referit şi la declaraţiile primarului Elena Lasconi din timpul reuniunii USR.

”Cât despre doamna Lasconi, în dezbaterea pe care am avut o în secţiunea care a fost dedicată evenimentului USR a avut nişte luări de poziţie, au avut şi alţi colegi luări de poziţie, aşa cum e normal într-o democraţie. În partid am avut un vot la sfârşit care a fost covârşitor în proporţie de peste 90 %, dacă nu mă înşel chiar 95 % în favoarea acestui proiect”, a completat Drulă.

”Consider că România are nişte probleme serioase, avem probleme cu economia care a frânat, cu inflaţia, cu o conducere abuzivă care pune taxe, astea sunt lucrurile pentru care eu simt că am acest mandat, nu pentru timpul acordat”, a mai spus el.

Eurodeputatul USR Vlad Gheorghe a acuzat duminică că nu a fost lăsat să participe la şedinţa Comitetului Politic al partidului, fiind oprit de către bodyguarzi la intrare pe motiv că nu este „membru activ”.

El a criticat, deopotrivă, partidul şi pe preşedintele acestuia, Cătălin Drulă. „Ne aliem cu cei cărora le-am făcut opoziţie pentru ce, ca să fie linişte?! Cu liniştea asta a băgat-o Dan Barna pe Viorica Dăncilă în turul al doilea în 2019 şi ne-am ales iar cu Iohannis. Cu liniştea asta a ajuns USR în urma extremiştilor anti-europeni în sondaje. Cu liniştea asta e Şoşoacă mai prezidenţiabilă decât Drulă”, remarcă europarlamentarul.

Critici au fost aduse şi în interiorul şedinţei, de către primarul Elena Lasconi, cea care inţial deschidea lista USR la europarlamentare însă a fost retrasă în urma unor declaraţii privind votul la referendumul pentru familia tradiţională. 

Potrivit Digi24, Elena Lasconi, primarul oraşului Câmpulung Muscel, l-a atacat pe liderul USR, Cătălin Drulă, în cadrul şedinţei Comitetului Politic al formaţiunii. Aceasta a spus că în situaţia în care USR nu ia 20% în alegerile de anul acesta, întreaga conducere a partidului trebuie să demisioneze.

De asemenea, ea le-a transmis colegilor că, după ce i s-a dat "un şut în fund" de pe lista la europarlamentare, a cerut o discuţie cu conducerea partidului, pe care o aşteaptă de 3 luni. Mai mult, Lasconi a criticat şi alianţa USR cu PMP şi Forţa Dreptei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.