Vicepreşedintele USR Cătălin Drulă afirmă că momentul în care preşedintele Dacian Cioloş a ameninţat cu demisia dacă nu-i este susţinut programul politic a fost ”destul de şocant”. Drulă, care este vicepreşedintele USR cu cele mai multe voturi, a precizat că, dacă va fi cazul, va prelua conducerea formaţiunii, ala cum prevede Statutul USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost destul şocant acest moment care s-a întâmplat ieri, încă încercăm să-l lămurim”, a declarat, vineri seară, la B 1 TV, Cătălin Drulă, referindu-se la Dacian Cioloş care a ameninţat cu demisia dacă nu-i este susţinut programul politic.  

Întrebat dacă este prgătit să pria conducerea formaţiunii, Drulă a precizat: ”Eu nu am candidat la ultimele alegeri. Am avut această competiţie între Dacian Cioloş şi Dan Barna. Este o regulă statutară care spune că, dacă din orice motiv, rămânem fără preşedinte, preia vicepreşedintele cu cele mai multe voturi care, în cazul acesta sunt eu. Dacă va fi nevoie voi face acest rol, îmi voi face datoria de a conduce partidul. Datoria unui lider – oricare ar fi el – este să dea mesaje de încredere”, a mai declarat Drulă.  

Liderul USR Dacian Cioloş a declarat vineri seară, la o discuţie cu membri ai USR, că-şi pune problema care e sensul prezenţei sale ca preşedinte dacă programul pe care l-a propus e respins, subliniind că ”un preşedinte nu e pus acolo doar ca să iasă în conferinţe de presă”. 

În şedinţa de joi a conducerii partidului, Cioloş a prezentat programul său de preşedinte şi a ameninţat că, dacă documentul nu este votat, va demisiona.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.