Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege, cu 287 voturi "pentru" şi 2 "împotrivă”, potrivit căruia candidaţii propuşi pentru Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să fie audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate, înainte de acordarea avizului pentru numirea lor de către plenul Parlamentului. În prezent, propunerile sunt votate direct în plenul Camerei, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, care a devenit membru în această structură, fiind susţinut de PSD. Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată, Senatul fiind forul decizional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă adoptată modifică Ordonanţa de urgenţă nr.33/2007, care prevede obligativitatea audierii candidaţilor pentru Comitetul de reglementare al ANRE în cadrul şedinţelor celor trei comisii parlamentare de specialitate, anterior acordării avizelor.

Cristina Prună, de la USR, a afirmat în cadrul dezbaterilor că ”acest proiect de lege nu îi va împiedica pe cei din majoritatea din Parlament, să numească în instituţii ale statului fraţi de baroni locali, surori de baroni locali, sau prieteni apropiaţi, oameni care au o singură calificare, de membru de partid”.

Potrivit deputatei USR, prin aceste audieri obligatorii în comisii, ”românii vor vedea exact pe cine vor trimite în aceste instituţii ale statului şi vor vedea cine vor fi cei care vor lua decizii care, până la urmă, le vor influenţa traiul de zi cu zi, adică preţul pe care îl vor plăti la facturile pentru energie electrică, gaze naturale, energie termică". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.