Camera Deputaţilor a votat, miercur, în sesiune extraordinară, cu 227 de voturi ”pentru” şi 3 abţineri, proiectul de lege privind ratificarea Protocoalelor de aderare a Republicii Finlanda şi a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord. Preşedintele Camerei, Marcel Ciolacu a afirmat că acest vot reprezintă un răspuns ferm pentru Federaţia Rusă, este o dovadă că solidaritatea europeană rămâne una dintre principalele arme cu care putem răspunde acestei agresiuni absurde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ratificarea de către ţara noastră a aderării Suediei şi Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică reprezintă un răspuns ferm pentru Federaţia Rusă, este o dovadă că solidaritatea europeană rămâne una dintre principalele arme cu care putem răspunde acestei agresiuni absurde, nedrepte şi profund ilegale”, a spus Marcel Ciolacu în discursul din plen.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a arătat că ”solidaritatea întregii Europe cu Ucraina şi poporul său este între elementele fundamentale pe care nu le-a crezut vreodată posibile”.

”Tocmai de aceea, acum, regimul de la Kremlin caută cu disperare fisuri şi breşe în acest mecanism, speră să poată sabota şi submina prin încercarea de a provoca crize alimentare şi energetice. România a mers pe acest traseu al solidarităţii din primele clipele invaziei Rusiei în Ucraina", a afirmat Ciolacu, în plen.



Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că Finlanda şi Suedia au în România ”un aliat sincer şi deschis”. 

”Vrem ca Finlanda şi Suedia să se simtă ca membre ale NATO, aşa cum se simte azi România, să beneficieze de cele mai importante garanţii de securitate din întreaga istorie, garanţii cât se poate de concrete şi vizibile", a mai spus Marcel Ciolacu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.