Camera Deputaţilor şi-a ales luni noua conducere, la începutul sesiunii parlamentare, printre noutăţi aflându-se alegerea lui Ringo Dămureanu (AUR) în funcţia de secretar al forului legislativ, acesta luând locul de la USR. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat că formaţiunea sa nu a votat noua conducere pentru că nu respectă ponderile politice şi a acuzat PSD că ”continuă să îşi cimenteze alianţa cu AUR şi au preferat să scape de secretarul de la USR şi să îl înlocuiască cu unul de la AUR”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor au fost aleşi membrii conducerii Camerei Deputaţilor, pentru sesiunea în curs. Astfel, vicepreşedinţi ai Camerei sunt Vasile Daniel Suciu (PSD), Alfred Robert Simonis (PSD), Lucian Nicolae Bode (PNL) şi Ilie Dan Barna (USR).

Secretari sunt: Alexandra Presură (PSD), Cristian Buican (PNL), Ringo Dămureanu (AUR), Ovidiu Victor Ganţ (Minorităţi).

Chestori sunt Mitică Marius Mărgărit (PSD), Gabriel Zetea (PSD), George Cristian Tuţă (PNL), Sereş Dénes (UDMR).

Noua conducere a camerei a fost votată cu 200 de voturi pentru şi 40 împotrivă. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat că formaţiunea sa nu a votat noua conducere pentru că nu respectă ponderile politice.

”PSD continuă să îşi cimenteze alianţa cu AUR şi au preferat să scape de secretarul de la USR şi să îl înlocuiască cu unul de la AUR”, a spus Moşteanu. ”Voi aveţi cinci oameni în comisia juridică, noi avem doar doi. Nici nu te-a interesat funcţia aceasta”, a răspuns George Simion.

Plenul Camerei Deputaţilor a vacantat şi locul de deputat al lui Francisc Tobă, după decesul acestuia în această vară. Parlamentarii au ţinut un moment de reculegere, în plen, la solicitarea deputatului Mircea Chelaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.