Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege pentru instituirea lui 2025 ca „Anul Cardinal Iuliu Hossu”. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă are în vedere organizarea de evenimente culturale, diplomatice, artistice sau educaţionale dedicate celebrării vieţii, operei, personalităţii cardinalului, rolului determinant în realizarea Marii Uniri şi a eforturilor depuse de acesta pentru salvarea evreilor în perioada Holocaustului.

„Se instituie anul 2025 ca «Anul Cardinal Iuliu Hossu», pentru celebrarea vieţii, operei, personalităţii, martiriului, rolului determinant în realizarea Marii Uniri şi a eforturilor depuse pentru salvarea evreilor în perioada Holocaustului ale episcopului Eparhiei de Cluj-Gherla din cadrul Bisericii Unite cu Roma, Greco-Catolică, cardinalului, senatorului de drept în Parlamentul Rmâniei, membrului de onoare al Academiei Române şi deţinului politic – Iuliu Hossu”, arată propunerea de lege iniţiată de către deputaţii minorităţilor Ovidiu-Victor Ganţ (FDGR) şi Silviu VexlerGanţ (FCER).

Cu prilejul sărbătoririi „Anului Cardinal Iuliu Hossu” vor fi organizate evenimente culturale, diplomatice, artistice sau educaţionale dedicate celebrării vieţii, operei, personalităţii, martiriului, rolului determinant în realizarea Marii Uniri şi a eforturilor depuse pentru salvarea evreilor în perioada Holocaustului ale acestuia.

„Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, Guvernul, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice aflate în ssubordinea sau coordonarea acestora, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune, pot aloca fonduri din bugetele proprii pentru a organiza sau sprijini logistic şi/sau financiar manifestările culturale, diplomatice, artistice, educaţionale sau programele de promovare organizate în vederea respectării prevederilor alin. (1), în limita alocărilor bugetare aprobate”, mai indică proiectul de lege.

Camera Deputaţilor a adoptat iniţiativa de lege ca for decizional şi astfel legea merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.