Premierul Dacian Cioloş va lansa în data de 5 iulie, la Palatul Parlamentului, un proiect de ţară, document care conţine principalele linii de dezvoltare a României în următoarele decenii, pentru realizarea căruia autorităţile s-au consultat cu Banca Naţională a României (BNR), Banca Mondială şi cu Academia România, a anunţat marţi vicepremierul Costin Borc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest ”Proiect de ţară” este o strategie de dezvoltare economică pentru România, pe termen mediu şi lung, pe diverse domenii de activitate.

Dacian Cioloş a declarat recent că Brexit-ul poate fi şi o oportunitate pentru România, că poate însemna ”premisa unui nou proiect de ţară”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Cu siguranţă momente de criză, cum este acesta, sunt şi momente de noi oportunităţi. În astfel de momente, e important să iei decizii foarte clare, ferme, şi de asta întâlnirea pe care am avut-o la sfârşitul săptămânii trecute, la Preşedinţie, cu liderii partidelor politice mi s-a părut semnificativă pentru că această întâlnire poate să fie premisa unui nou proiect de ţară, chiar în an electoral fiind, sau, oricum, a unor principii, valori şi măsuri pe care să ne punem de acord preşedintele ţării, Guvernul actual, partidele politice care vor urma să participe la alegeri şi să guverneze imediat după alegeri, tocmai pentru a transforma acest moment în oportunitate", a explicat Cioloş, într-un interviu la postul public de radio. 

Şeful Executivului menţionează că Guvernul are un interes ”ca investitorii să continue să investească în România”.

De asemenea, vicepremierul Costin Borc, care este totodată ministru al Economiei, a mai spus că îi va prezenta la sfârşitul acestei săptămâni premierului Dacian Cioloş un raport legat de impactul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană asupra economiei româneşti.

”Este un document legat de impactul actual al Brexit-ului asupra economiei româneşti, plus un proiect de iniţiative. Facem o analiză a schimburilor comerciale, impactul financiar, dacă sunt costuri suplimentare. Sunt oameni care folosesc ocazia Brexit-ului să îşi facă propagandă”, a spus Borc.

Vicepremierul a cerut prudenţă în ceea ce priveşte evaluarea impactului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.