Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş, afirmă că în perioade de criză introducerea unei taxe sau a unei supraimpozitări pentru companiile cu venituri foarte mari "pare justă", el explicând că sunt mulţi români aflaţi în sărăcie extremă, iar "când vezi astfel de cazuri îţi dai seama că această taxă de solidaritate nu este doar o vorbă în vânt care să nu aibă în spate şi un anumit fundament".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Boloş a comentat, joi seară, la Euronews România, introducerea unei aşa-numite taxe de solidaritate pentru companiile cu venituri foarte mari. El a spus că a văzut "probleme dramatice” ale oamenilor, explicând că sunt mulţi români în situaţie de sărăcie extremă şi dând exemplul celor care beneficiază de ajutoare alimentare din fonduri europene şi care stau ore în şir la rând pentru a ridica pachetele cu alimente. 
 
"Atunci când vezi astfel de cazuri îţi dai seama că această taxă de solidaritate nu este doar o vorbă în vânt care să nu aibă în spate şi un anumit fundament, iar din acest punct de vedere cred că, dacă aceste venituri suplimentare pleacă spre zona de nevoi pe care oamenii le au în perioadă de criză, nu văd de ce ar exista nemulţumire din partea mediului de afaceri”, a afirmat, în acest context, Marcel Boloş.
 
Ministrul este de părere că, indiferent cum se numesc, în perioade de criză măsurile de impozitare mai mare a celor cu venituri foarte ridicate "par juste”.
 
"E o perioadă de criză în care măsurile trebuie să se bazeze pe această justeţe, dacă vreţi, socială şi pe nevoile statului de intervenţie pentru aceste categorii sociale care sunt afectate de criză şi care vor şi mai grav afectate în viitor. Deci fie că-i spune taxă de solidaritate, fie că-i spune supraimpozitarea veniturilor care depăşesc acest prag de rezonabilitate sunt măsuri care pe perioade de criză par juste. Banii merg spre cheltuielile aceste sociale ale statului, dar nu numai educaţia şi învăţământul, pentru că există şi zona aceasta de cheltuieli care ţin de partea de cheltuieli cu pensiile, partea de cheltuieli ce ţin de zona salariilor bugetarilor care trebuie asigurate”, a explicat Marcel Boloş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.