Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, care a vorbit, joi, cu angajaţii din minister care au întrerupt lucrul şi au protestat, a făcut referire la legea salarizării în sectorul bugetar, în care finanţiştii vor avea familie ocupaţională distinctă. ”Lasaţi-mă să mă lupt pentru salariile dumneavoastră că acolo câştigaţi mai mult”, le-a transmis ministrul. Sindicaliştii, îngrijoraţi de ordonanţa de reducere a cheltuielilor pregătită de Guvern, au cerut să nu le scadă veniturile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Boloş a vorbit, joi, cu angajaţii din minister care au întrerupt lucrul şi au protestat.

S-a discutat despre ordonanţa avută în vedere de Guvern, dar şi despre Legea salarizării în sectorul bugetar.

”Sunt două probleme total diferite, cea a salarizării dumneavoastră şi...Nu vreau să intru în aceste discuţii că nu le mai terminăm. Deciziile acestea se iau la nivel de coaliţie, vă rog întrebaţi coaliţia”, a afirmat ministrul, moment în care salariaţii din minister au vociferat.

”Lasaţi-mă să mă lupt pentru salariile dumneavoastră că acolo câştigaţi mai mult”, a adăugat Marcel Boloş.

”Dacă facem această egalizare de coeficienţi, salariile cresc între 15 şi 25%. Avem baza şi fondurile necesare ca să se întâmple acest lucru. Este primul pas”, a mai declarat ministrul.

Acesta a precizat că, în calitate de ministru al Finanţelor, nu ia decizii, ci poate doar transmite coaliţiei doleanţele sindicaliştilor.

”Eu pot să vă ascult ce doleanţe aveţi şi să prezint mesajul coaliţiei de guvernare. Asta pot să fac (...) Nu înţeleg de unde această îngrijorare, atâta timp cât acest proiect nu este pus în dezbatere publică”, a mai afirmat ministurul, iar replica finanţiştilor a fost: ”Noi o să blocăm toată ţara, asta o să facem”

”Chiar dacă nu este oficial (proiectul de OUG – n.r), colegii ştiu toate chichiţele din el care s-au lucrat aici. Colegii mei, prima măsură pe care o cer, este aceea să nu le tăiaţi veniturile, nu salariile, că venitul nostru este compus din mai multe componente. Noi avem nişte salarii la Ministerul de Finanţe care nu au mai crescut de ani de zile”, a afirmat una dintre salariate, fiind ovaţionată de colegi.

”Aceste lucruri nu le decide ministrul Finanţelor, sunt decizii care se iau în coaliţia de guvernare”, a mai adăugat Boloş.

Zeci de angajaţi din Ministerul Finanţelor Publice au întrerupt lucrul, joi, şi au ieşit pe holurile instituţiei, pentru a protesta faţă de unele prevederi ale proiectului de Ordonanţă privind măsuri fiscal-bugetare, dar şi faţă de unele probleme mai vechi privind salarizarea angajaţilor din acest sistem.

Preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, Vasile Marica, a afirmat că protestul este ”negestionabil de către sindicate”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.