Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, anunţă digitalizarea şi modernizarea a peste 1.000 de biblioteci din mediul rural cu 37 de milioane de euro din fonduri europene, în beneficiul a sute de mii de români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Digitalizăm şi modernizăm peste 1.000 de biblioteci din mediul rural cu 37 de milioane de euro din fonduri europene, în beneficiul a sute de mii de români! Fiecare român, de la mic la mare, trebuie să aibă acces la tehnologie”, spune ministrul.

Bogdan Ivan arată că a participat la evenimentul de relansare a apelului unui proiect prin care modernizăm bibliotecile locale şi le transformăm în hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale pentru 100.000 de români.

”Ne-am propus să dezvoltăm compentenţele digitale ale cetăţenilor nu doar în centrele oraşelor mari, ci să ducem beneficiile tehnologiei până la nivelul fiecărei commune şi fiecărui sat din România. Comunităţile de formare digitală pe care le construim acum vor aduce tehnologia mai aproape de oameni, vor fi porţi deschise spre viitor pentru cei care îşi doresc noi orizonturi”, arată ministrul pe Facebook.

Ivan precizează că vor ajuta nu doar cei 100.000 de români care sunt beneficiari direcţi, în cadrul indicatorilor de performanţă din proiect.

”Comunităţile de formare digitală pe care le creăm vor aduce tehnologia mai aproape de sute de mii de români, în anii care vin”, subliniază ministrul Bogdan Ivan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.