Preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă a declarat miercuri despre finanţarea pentru lucrările de la spitalul nou pentru mame şi copii ce urmează a fi construit în Constanţa că este un obiectiv mult prea important pentru judeţul Constanţa şi nu va fi abandonat, el asigurându-i pe constănţeni că acest obiectiv va fi realizat cu fonduri obţinute de la Banca Europeană pentru Investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă suntem cinstiţi şi nu tratăm politicianist şi electoral problema spitalelor din PNRR, Constanţa a câştigat timp preţios pentru a realiza spitalul dedicat mamelor şi copiilor. Schimbarea sursei de finanţare din PNRR în Banca Europeană de Investiţii înseamnă, pe scurt, termene reduse de decont, în sistem bancar, dar şi termene de execuţie mai lungi, cu cel puţin un an. În acest moment putem spune că în Constanţa vom avea două noi spitale, puse în funcţiune în 2026, respectiv 2027”, a declarat Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa”. 

El precizează că ”nimeni nu este ”fericit” după propunerea de schimbare a sursei de finanţare dar sursele problemei de fond sunt şi la Bucureşti şi la Constanţa.

”În primul rând comunicarea pe subiect a Ministerului Sănătăţii nu a fost corectă şi promptă. Au comunicat şi explicat post-factum o decizie pe care au luat-o în comitetul interministerial. În al doilea rând, nici proiectul spitalului nu se afla într-un stadiu suficient de avansat încât să nu comporte nici un factor de risc. Chiar puteam să pierdem aceşti bani”, a subliniat deputatul PNL.

”Spitalul pentru mame şi copii este un obiectiv mult prea important pentru judeţul Constanţa. Nu va fi abandonat. Asigurăm constănţenii că acest obiectiv va fi realizat cu fonduri obţinute de la Banca Europeană pentru Investiţii”, a continuat acesta.

”Ce ţine de noi este să înţelegem foarte clar că am câştigat un an pentru a executa solid acest spital nou în Constanţa. În acelaşi timp trebuie să înţelegem că un an nu este o veşnicie. Consilierii judeţeni ai PNL vor cere constant şi recurent rapoarte de progres pe care le vom prezenta opiniei publice. Constănţenii trebuie să ştie adevărul, necosmetizat”, a punctat Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa şi preşedinte al Comisiei pentru Buget din Camera Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.