Bogdan Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a declarat joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre problema plafonării preţului lemnelor de foc, la 400 de lei, care a blocat piaţa, că în momentul acesta la nivelul Parlamentului există amendamente care cuprind şi o componentă de vouchere de 150 de lei şi o componentă de plafonare la 550 de lei, pentru lemnul de foc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogdan Balanişcu a precizat că Romsilva vinde metrul cub de lemn de foc cu 240 de lei, iar acest preţ îl regăsesc cumpărătorii care cumpără direct de la Romsilva, din exploatarea fondului forestier.

”Romsilva, acum trei săptămâni în urmă avea în stoc 500.000 de metri cub de lemne de foc şi urmează ca până la finalul lunii decembrie să mai pună la dispoziţia cetăţenilror aproximativ 600.000 de metri cub de lemn de foc. Acest preţ mediu de 240 de lei lemn foc este accesibil pentru cetăţeni, cei care cumpără din depozitele Romsilva, cumpără la acest preţ”, a precizat secretarul de stat, menţionând că ”primarii sunt în legătură cu ocolul silvic şi discută despre aceste chestiuni”.

Despre modul în care va rezolva Guvernul problema acestei plafonări care nu a avur efecte în piaţă, Bogdan Balanişcu a precizat că în momentul acesta la nivelul Parlamentului există amendamente care cuprind şi o componentă de vouchere de 150 de lei şi o componentă de plafonare la 550 de lei, pentru lemnul de foc.

”Ordonanţa produce efecte şi proiectul de lege este pe flux în Parlament, orice parlamentar poate să vină cu amendamente şi legea care pune în aplicare ordonana poate fi modificată şi îmbunătăţită”, a mai spus acesta.

Premierul Nicolae Ciucă declara recent, la fabrica IVECO, despre preţul stabilit pentru plafonarea la lemnul de foc, stabilit prin ordonanţă, că se dovedeşte că nu este tocmai conform cu realitatea, de aceea vor lua măsuri de corectare. Premierul a precizat că au puterea să recunoască acolo unde greşesc şi să ia măsuri în consecinţă.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.