Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a transmis marţi, un mesaj în deschiderea celei de-a treia ediţii a Forumului Tinerilor din cadrul Comunităţii Democraţiilor, desfăşurat sub tema "Reversing the Democracy Disconnect", în contextul exercitării Preşedinţiei române a Comunităţii Democraţiilor (2019-2022).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al MInisterului de Externe, aceasta a fost a treia ediţie a Forumului Tinerilor organizată în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei acestui for, după cele din 2021 şi 2020. 

În discursul său, şeful diplomaţiei române a evidenţiat că, în contextul provocărilor actuale la adresa principiilor şi valorilor democratice, inclusiv cele generate de conflictul din Ucraina, implicarea activă a tinerilor pentru apărarea şi promovarea acestor principii este necesară mai mult decât oricând.

În context, a reiterat importanţa deosebită pe care România o acordă promovării şi implicării tinerilor în cadrul proceselor democratice, aceasta fiind una dintre priorităţile centrale ale Preşedinţiei române la conducerea CoD.

Ediţia din 2022 a Forumului Tinerilor din cadrul CoD a beneficiat de participarea Secretarului General al Comunităţii Democraţiilor, Thomas Garrett, precum şi a ministrului de externe canadian Melanie Joly, în calitate de Preşedinţie viitoare a CoD. În cadrul lucrărilor forumului au mai participat tineri activişti şi lideri ai democraţiei din diferite regiuni ale lumii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.