Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că toată lumea este egală în faţa legii, referindu-se la faptul că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, au fost văzuţi fără mască de protecţie în spaţii publice, precizând că, potrivit legii, amenda poate fi dată în termen de şase luni de la săvârşirea contravenţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Bode a fost întrebat miercuri, dacă Vlad Voiculescu şi Raluca Turcan vor fi sancţionaţi pentru că nu purtat mască de protecţie în spaţiul public. 
“Nu sunt adeptul sancţiunii de dragul sancţiunii. Rolul nostru nu este acela de a sancţiona populaţia, de a sancţiona cetăţenii, rolul nostru al struturilor MAI este acela de a determina cetăţenii să respecte măsurile de protecţie sanitară. În weekendul trecut am avut o medie de 103.000 cetăţeni verificaţi pe zi, în aceste condiţii amenzile au fost la 8.000 – 8.400 pe zi. Nu putem să spunem că scopul nostru este acela de a sancţiona cetăţenii când din 103.000 s-au aplicat amenzi pentru 8.400. Evident că toţi suntem egali în faţa legii şi toţi răspundem în faţa legii, şi Voiculescu, şi Turcan”, a afirmat Lucian Bode.  
Întrebat când vor fi sancţionaţi cei doi miniştri, ministrul MAI a răspuns: “Toţi suntem egali în legii, toţi trebuie să răspundem în faţa legii şi domnul Voiculescu, şi doamna Turcan. Conform legii, o sancţiune aplicată la Legea 55, nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară, poate fi transmisă către cel care a săvârşit respectiva contravenţie în termen de şase luni de la săvârşirea ei”.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni, fără mască de protecţie COVID-19, pe holurile Parlamentului, relatează Ştirile Pro TV. Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a precizat că era într-o conferinţă video şi şi-a dat jos masca pentru intervenţie şi că nu era nici o persoană la mai puţin de 10 metri. ”Fără îndoială, am greşit şi toate criticile sunt justificate”, conchide ministrul.
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost fotografiată într-o remorcă, fără mască de protecţie, alături de preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, şi alte şase persoane, între care un copil. Imaginile au fost surprinse la acţiunea de împădurire care a avut loc sâmbătă, iar unul dintre participanţi este internat în spital cu coronavirus
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.