Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a anunţat, vineri, că a fost semnat contractul pentru achiziţia a două avioane mediu-curier în cadrul proiectului “AIR AMBULANCE", finanţat din fonduri europene nerambursabile. Prin această achiziţie, precum şi prin cele anterioare, este consolidată şi dezvoltată capacitatea aeriană de răspuns a IGAv. Cele două aparate de zbor sunt echipate medical şi utilizate pentru a transporta pacienţi în stare critică, pe o rază de 3.500 km, în întreg spaţiul european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul spune că este vorba despre aeronave multifuncţionale de care Inspectoratul General de Aviaţie are nevoie, mai ales că trecem printr-o perioadă plină de provocări în care numărul de intervenţii a crescut semnificativ, dar şi complexitatea acestora s-a diversificat foarte mult în context pandemic.
 
”Nevoia de achiziţie a noilor aeronave era una stringentă şi absolut necesară, având în vedere faptul că multe dintre elicopterele vechi aflate în dotarea inspectoratului de aviaţie vor ieşi din serviciu ca urmare a expirării resursei tehnice totale”, afirmă Lucian Bode. 
 
Ministrul menţionează că ”dotarea cu tehnică de zbor modernă şi performantă reprezintă un obiectiv asumat la nivelul MAI pentru că siguranţa şi integritatea cetăţenilor este prioritară”.
 
”Astfel, vor fi salvate şi mai multe vieţi omeneşti, câştigându-se în eficienţă prin reducerea timpului de răspuns în cazul intervenţiilor de urgenţă”, mai scrie Bode pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.