Pavel Năstase şi-a luat prima licenţă în 1975, l-a susţinut pe Victor Ponta în campania electorală prezidenţială din 2014 şi a coordonat ca director cinci proiecte derulate din fonduri europene, valoarea acestora fiind de 27 de milioane de lei. În prezent este preşedinte al Senatului Universitar al Academiei de Studii Economice (ASE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fost rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, în mandatul 2012 - 2016, Pavel Năstase (65 de ani) a fost ales în urmă cu un an preşedinte al Senatului Universitar pentru perioada 2016 - 2020.

În 1975, Năstase a obţinut licenţa în Informatică Economică, în cadrul ASE. Între 1982 şi 1986 a urmat cursurile şcolii doctorale şi a devenit doctor în Calcul economic şi cibernetică economică.

În 1989 Năstase mai obţine o diplomă de licenţă în Matematică la Universitatea din Bucureşti.

În decembrie 2014, Pavel Năstase îl susţinea pe Victor Ponta printr-un mesaj postat de fostul premier pe blogul personal.

"Treptat, treptat oamenii au căpătat încredere şi în momentul de faţă suntem într-o situaţie de normalitate. Noi apreciem în mod deosebit în Consiliul Naţional al Rectorilor faptul că primul-ministru este foarte apropiat şi de educaţie”, se arăta în mesajul lui Pavel Năstase de pe blogul lui Victor Ponta.

În urmă cu un an, Năstase lua apărarea profesorilor de la ASE care au girat cu numele lor caracterul ştiinţific al lucrărilor scrise de mai mulţi deţinuţi pentru a-şi reduce din pedeapsă. 

"Profesorii nominalizaţi nu au nicio vină din punct de vedere al controlului coordonării ştiinţifice a lucrărilor. Ei au fost solicitaţi să dea un aviz privind titlul şi structura acestor lucrări. Fiecare pe domeniul său de specializare. Ceea ce este prevăzut în legea care reglementează reducerea pedepsei", declara Năstase la un post de televiziune.

În declaraţia de avere completată în aprilie 2016, Năstase arată că deţine două terenuri în Teleorman şi Ilfov. Ca locuinţe, acesta a consemnat un apartament în Bucureşti, o casă de vacanţă în Sinaia şi o casă de locuit în Ilfov. Familia fostului rector are un autoturism Audi, 700.000 de lei în conturi, 130.000 de euro şi 35.000 de dolari.

De la ASE, Năstase a încasat anul trecut 202.000 de lei, la care se adaugă salariul soţiei, Floarea Năstase, care a primit 125.000 de lei de la ASE. Din închirierea unui apartament, cei doi au mai obţinut 15.000 de lei.

Pe diverse contracte/convenţii civile, Năstase a mai încasat anul trecut 6.000 de lei şi o indemnizaţie de şedinţă în valoare de 1.564 de lei de la Institutul European din România (IER). Din consiliul de administraţie al IER mai fac parte Alina Bârgăoanu, Dan Oancea, Răzvan Theodorescu şi Sergiu Celac.

Pavel Năstase mai deţine 20 la sută din acţiuni la firma EGOVCD SRL.

Din declaraţia de interese reiese că în ultimul an Năstase a coordonat, în calitate de director, cinci proiecte derulate cu fonduri europene începând cu 2012 şi aflate în vigoare, valoarea totală a acestora fiind de 27 milioane de lei şi 117.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.