Deputatul PSD Natalia Intotero, propusă ministru pentru Românii de Pretutindeni în Guvernul Dăncilă, s-a născut în 14 ianuarie 1976, la Brad, judeţul Hunedoara, şi este căsătorită. Ea şi-a făcut debutul în politică în 2009, când a deţinut funcţia de secretar de stat la MAE, ocupând ulterior acelaşi post la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 1999 – 2002 a absolvit Colegiul de Institutori Limba Engleză din cadrul Universităţii de Vest, Timişoara, după care, în 2005, a urmat cursurile de Master în Management politic la Institutul Social Democrat "Ovidiu Şincai", Bucureşti. În 2006 a terminat Facultatea de Limbă şi Literatură Română - Limba şi Literatura Engleză, absolvind totodată şi Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Universităţii "Spiru Haret” Bucureşti.

Natalia Intotero mai este absolventă a Cursului Postuniversitar la Institutul Diplomatic Român, a studiat la Colegiul Naţional de Apărare, precum şi Managementul Educaţional.

Şi-a început activitatea profesională în septembrie 1995, fiind institutor la Şcoala Generală "Horea, Cloşca şi Crişan" Brad, până în iunie 2004.

În perioada iunie - august 2004, ea a fost profesor şi consilier municipal Brad, ajungând ulterior consilier judeţean Hunedoara. Timp de un an, între iunie 2008 - martie 2009, Natalia Intotero a fost director la Şcoala Generală "Horea, Cloşca şi Crişan" Brad, precum şi consilier judeţean.

Prima funcţie politică a obţinut-o în martie 2009, când a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Ulterior, a fost director adjunct la Colegiul Naţional "Avram Iancu" Brad şi profesor, din mai 2012 deţinând, până în decembrie 2012, funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru românii de pretutindeni.

Din decembrie 2012, este deputat şi vicepreşedinte al Comisiei pentru politică externă.

Conform celei mai recente declaraţii de avere, soţul ei, Michele Massimiliano Intotero, şi firma acestuia, SC MAXIMILIAN IMPEX SRL, deţin două terenuri intravilane cu suprafeţe de 242 mp, respectiv 4.163,86 mp. De asemenea, Natalia Intotero are, împreună cu soţul ei, alte trei terenuri intravilane de 680 mp, 1.321 mp şi 3.000 mp. Cei doi au şi un teren agricol în satul Crişan, cu o suprafaţă de 14.000 mp.

La capitolul clădiri este menţionat că Michele Massimiliano Intotero şi SC MAXIMILIAN IMPEX SRL deţin trei spaţii comerciale/de producţie în Brad, în timp ce Natalia Intotero are împreună cu soţul său o casă cu o suprafaţă de 100 mp.

Natalia Intotero are şi un autoturism Volkswagen Passat CC, iar soţul săuun Kawasaki Vulcan 650 CC, un Audi A5 şi un BMW X3. De asemenea, Michele Massimiliano Intotero şi SC MAXIMILIAN IMPEX SRL au în proprietate un Peugeot 307.

Social-democrata are şi 66.172 de lei într-un cont, dar şi un credit la BCR în valoare de 22.000 lei, scadent în 2020.

La venituri, Natalia Intotero are trecută în declaraţia de avere indemnizaţia de la Camera Deputaţilor de 66.367 lei.

Soţul său, Massimiliano Intotero, a obţinut 135.289 lei din închirierea unor spaţii comerciale prin intermediul firmei SC MAXIMILIAN IMPEX SRL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.