Doina Pană, nominalizată să conducă Ministerul Apelor şi Pădurilor, are 60 de ani, este vicepreşedinte PSD şi se află la al doilea mandat de deputat de Bistriţa-Năsăsud. De profesie inginer electrotehnist, ea a lucrat în învăţământ de 34 de ani şi a mai fost ministru în Guvernul Ponta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doina Pană s-a născut pe data de 16 mai 1957, în comuna Matei, judeţul Bistriţa-Năsăud, este văduvă şi are un băiat. Ea a absolvit în 1981 Facultatea de Electrotehnică, specializarea inginer electrotehnist, la Universitatea Politehnică Bucureşti, iar în 1990 a obţinut un certificat definitivare în învăţământ. Din 1996 şi până în 2005 a dobândit certificate grad didactic I şi II, un certificat stagii de formare profesori şi manageri PHARE, precum şi certificatul “Scrierea propunerilor de finanţare europene”. Social-democrata mai deţine un atestat în limba franceză, un certificat ECDL şi unul în “Elaborarea şi managementul proiectelor”.

În 2008, Doina Pană a absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” Arad, urmând ulterior cursurile de master în “Administraţie publică în contextul legislaţiei actuale”. Ea şi-a început activitatea profesională la Fabrica de Hârtie “Bistriţa” din Prundu Bârgăului, unde a lucrat între anii 1981-1983. De 34 de ani, Doina Pană a lucrat în învăţământ peste 34 de ani, din 2002 fiind director adjunct la Colegiul Tehnic Infoel Bistriţa. În 2004, social-democrata a deţinut funcţia de inspector resurse umane la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, iar în 2009 a fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. De asemenea, din iunie 2004 până în februarie 2009, Pană a fost consilier judeţean la Bistriţa-Năsăud, funcţie la care a revenit din iunie 2012.

Ea a devenit membru PSD în urmă cu 13 ani, în prezent fiind deputat la al doilea mandat şi vicepreşedinte al formaţiunii. Ea este şi preşedintele organizaţiei judeţene de femei din cadrul PSD Bistriţa-Năsăud şi vicepreşedinte la nivel naţional al OFSD.

Doina Pană a fost, în perioada 4 martie - 13 decembrie 2014, ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură în Guvernul Ponta.

În aprilie 2014, Doina Pană a intrat în atenţia publicului după ce presa a relatat că, într-o vizită făcută la zonele inundate din judeţul Teleorman, premierul de la acea vreme Victor Ponta i s-ar fi adresat spunând: "Tu ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?". Ea a precizat ulterior că Ponta nu i s-a adresat niciodată cu "fă", prim-ministrul folosind sintagma "măi".

De asemenea, din 21 decembrie 2012 şi până în martie 2014, ea a fost ministru delegat pentru Dialog social. La data de 26 februarie 2014, în urma demisiei miniştrilor PNL din Guvernul Ponta II, Doina Pană a preluat, la propunerea premierului, interimatul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, social-democrata deţine un teren intravilan cu o suprafaţă de 1.500 mp, un apartament în Bistriţa şi unul în Cluj-Napoca, precum şi o casă de vacanţă în Bistriţa Bârgăului.

Pană are şi un depozit bancar de peste 37.000 de lei deschis în acest an. La venituri, ea a declarat indemnizaţia de la Camera Deputaţilor de 64.812 lei, precum şi 3.400 lei obţinuţi din închirierea unor spaţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.