USR primeşte, în judeţul Galaţi, două mandate, dintre care unul la Camera Deputaţilor şi altul la Senat, PNL un mandat la Senat, în timp ce ALDE şi PMP primesc câte un mandat la Camera Deputaţilor, la redistribuire, după ce, în prima etapă, PSD a primit şapte mandate, iar PNL unul singur. Printre cei care intră în Parlament se numără şi actualul senator Eugen Durbacă (ALDE), care a obţinut un mandat de deputat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Galaţi, Andi Mihalache, a declarat, joi, că în urma etapei de redistribuire a mandatelor, la Senat, PNL şi USR au primit, fiecare, câte un mandat. La Camera Deputaţilor, potrivit aceleiaşi surse, au primit câte un mandat ALDE, USR şi PMP.  

Astfel, din partea USR la Camera Deputaţilor este vorba despre Bogdan – Ionel Rodeanu, în vârstă de 36 de ani, de profesie economist, director al Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti), iar la Senat de George - Edward Dircă, de 36 de ani, de profesie avocat.

De la PNL un mandat de Senator îi va reveni lui George - Cătălin Stângă, de 34 de ani, de profesie jurist, în prezent consilier local.

De la ALDE primeşte un mandat de deputat Eugen Durbacă, în prezent senator, în vârstă de 73 de ani, de profesie inginer, fost primar al municipiului Galaţi şi fost preşedinte al CJ Galaţi.

Totodată, un mandat la Camera Deputaţilor va avea din partea PMP şi consilierul judeţean Cătălin Cristache, în vârstă de 38 de ani, inginer de profesie.

Cele cinci mandate rămase neatribuite în judeţul Galaţi au fost repartizate joi, după prima etapă de miercuri când PSD a primit şapte mandate, iar PNL unul singur. 

Astfel, conform listei de candidaţi ai PSD, la Camera Deputaţilor, au primit mandate în cadrul primei etape: Viorel Ştefan, în vârstă de 62 de ani, de profesie economist, aflat în prezent la al cincilea mandat de parlamentar, Florin Popa (62 ani, economist), fost viceprimar al municipiului Galaţi, Lucreţia Roşca (58 de ani, medic) în prezent deputat, Nicolae Bacalbaşa(72 de ani, medic), fost preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, Marius Mărgărit (31 de ani, jurist) preşedintele TSD Galaţi.

La Senat este vorba despre senatorii PSD în funcţie Ionel - Daniel Butunoi (41 de ani, economist) şi Nicolae Marin (43 de ani, manager).

De la PNL a primit un mandat de deputat liderul filialei gălăţene, Victor Paul Dobre, în vârstă de 64 de ani, inginer de profesie, aflat în prezent la al treilea mandat de deputat.

În total, PSD a obţinut cinci mandate de la Camera Deputaţilor şi două la Senat, PNL un mandat la Cameră şi unul la Senat, USR un mandat la Senat şi unul la Cameră, iar ALDE şi PMP, câte un mandat la Camera Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.