Patronul FCSB Gigi Becali a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că nu are cum să voteze un preşedinte femeie şi că nici preşedintele Klaus Iohannis nu poate participa la o dezbatere cu o femeie. În replică, preşedintele Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării, Csaba Astalosz, spune că ar putea pune în discuţia Colegiului Director posibilitatea autosesizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu votez, eu n-am voie să votez. Păi ce să votez: Femeie? Am luat-o razna cu toţi? Mergem pe mirişte? Că face confruntare, domnule, cu Iohannis. Păi de ce eşti bărbat? Cum să faci confruntare cu o femeie? Ce idei poate să aibă o femeie? Eu spun ce spune Sfânta Scriptură, Hristos şi Sfântul Apostol Pavel. Femeia în funcţie de preşedinte nu are cum sa fie”, a spus Becali.

Contactat de Antena 3, preşedintele Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării, Csaba Astalosz, a declarat că ar putea pune în discuţia Colegiului Director posibilitatea autosesizării în urma declaraţiilor finanţatorului FCSB.

"Am să pun la dispoziţia Colegiului materialele pentru eventualitatea unei autosesizări. Dar eu vreau, ca preşedinte, să luăm o poziţie faţă de această situaţie, fără a intra în dezbaterea politică şi campania din aceste zile. Putem să avem multe alte motive pentru a face sau nu o dezbatere politică, dar nu legat de gen şi sunt convins că şi preşedintele în funcţie, dacă ia o decizie, nu o ia în funcţie de faptul că un contracandidat este femeie sau nu”, a declarat preşedintele CNCD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.