Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut sâmbătă, în cadrul discursului de la Congresul extraorinar al PMP, că partidul a devenit mult mai puternic, iar lupta sa politică este "incontestabilă" şi a explicat că nu face un bilanţ al partidului, ci este tentat să privească spre viitor iar noua echipă a PMP trebuia să dea şi soluţiile pentru România. De asemenea, a spus că partidele politice şi românii sunt datori istoriei cu reintregirea neamului prin unirea României cu Republica Moldova. "Astăzi poporul român trăieşte după voinţa lui Stalin şi Hitler", a argumentat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Suntem la un Congres extraordinar, un Congres care înseamnă o etapă încheiată şi un proces de relansare a partidului.  Până acum, obiectivele partidului au fost să treacă de europarlamentare, locale, la legislative, acum a venit momentul să trecem în etapa de dezvoltare a paridului şi de a-l face să devină un partid extrem de important pe scena politică românească. Partidul are toate ingredientele pentru asta. Zilele trecute făceam o analiză a structurilor teritoriale  pe care le avea partidul la alegerile locale şi pe care le are acum. Partidul este mult mai puternic şi capacitatea în lupta politică este incontestabil crescută”, a spus Traian Băsescu în discursul său din cadrul Congresului PMP.

Băsescu a mai explicat că nu face un bilanţ al partidului, ci este tentat să privească spre viitor iar noua echipă a PMP trebui să dea şi soluţiile pentru România.

“N-am să fac un bilanţ a ceea ce a fost. Aş fi tentat să privesc spre viitor, într-un moment în care ne pregătim să alegem echipa care înseamnă viitorul partidului. În mod cert, de astăzi, după Congres, vom fi mai puternici, pentru că vom avea în fruntea partidului o echipă care va trebui să dea şi soluţiile pentru România şi să îi convingă pe români că ceea ce îşi propune ca obiectiv reprezintă interesul naţional al României”, a mai spus acesta.

Băsescu a mai afirmat că nu există un obiectiv mai important pentru un partid din România decât reîntregirea ţării, cu care politicienii şi românii îi sunt datori istoriei.

“Cred eu că nu există obiectiv mai important pentru un partid politic românesc decât reîntregirea ţării. Este un obiectiv faţă de care şi oamenii politici, dar şi poporul sunt datori istoriei noastre. Este greu ca un politician să îi spună poporului că are datorii. Eu îi spun că are datoria să facă din reintregirea ţării cel mai important obiectiv. Este un obiectiv de demnitate naţională la care trebuie să aspirăm şi nu ni-l poate interzice nimeni. O să vedeţi mulţi demagogi vorbind de Repuplica Moldova ca despre o ţară care prezintă mai puţin interes, o să vedeţi foarte mulţi oameni neinformaţi spunând "dar putem noi suporta costurile pentru reunificare ţării?". O să vedeţi pe foarte mulţi spunând "nu ne interesează, nu o vrem". Eu vă spun că în istoria naţiunilor sunt şi momente de demnitate, aşa cum a fost crearea Româniiei Mari. Este datoria generaţiei noastre să reîntregească ţara. Ei au putut, iar noi de ce nu putem? Alte naţiuni au putut, noi de ce nu putem? Vă aduc aminte că astăzi poporul român trăieşte după voinţa lui Stalin şi Hitler, pentru că aşa au vrut, pentru că aşa au semnat Molotov şi Ribbentrop”, a mai spus Băsescu

Fostul şef de stat a explicat faptul că el lasă moştenire partidului obiecivul ţării – să îşi redobândească “rotujimea”, adică Unirea cu Republica Moldova.

“Obiectivul reîntregirii ţării este obiectivul pe care îl las moştenire acestui partid (...) este poate cel mai îndrăzneţ obectiv pe care românii şi-l pot fixa astăzi. O să auziţi destui neaveniţi spunând "dar nu vrea Moscova sau nu vrea Washington sau Berlinul". (...) Aşa s-a reunificat Germania în baza actului final de la Helsinki, aşa s-a despărţit Cehoslovacia şi aşa se poate reîntregi şi România. Am să vă spun că în  mod categoric această naţiune nu îşi va redobândi demnitatea până nu îşi va redobândi rotunjimea. (...) Împreună suntem puternici, nu separat”, a continuat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.