Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că prim-adjunctul directorului SRI Florian Coldea vrea să îl ”ţină atârnat” cu dosare penale, miza fiind ca el să nu mai fie implicat în politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu casa din Mihăileanu sunt 16 ani şi nu mi-au dat o soluţie. Mi-au dat o soluţie că achiziţia a fost corectă, dar unora le-a plăcut să mă ţină atârnat cu un dosar penal, drept pentru care au cerut redeschiderea lui după ce mi-am terminat mandatul, deşi dosarul nu a fost închis pe imunitate, ci pe inexistenţa faptei, ca de altfel şi dosarul cu achiziţia de teren, acel dosar cu spălare de bani”, a afirmat Băsescu într-o intervenţie telefonică la B1 Tv.

El l-a acuzat pe fostul procuror general Tiberiu Niţu că, la instrucţiunile prim-adjunctului directorului SRI Florian Coldea, a vrut să îl aibă ”agăţat” cu nişte dosare.

”Domnul Niţu şi cu doamna Sutiman de la Parchetul general au vrut să mă aibă agăţat, presupun eu în urma unor instrucţiuni înalte, nu de la preşedinte, ci de la forul lor superior”, a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat cine este forul superior, fostul şef al statului a răspuns: ”SRI, Coldea. Miza lor a fost să nu mai fiu implicat în politică după ce îmi termin mandatul”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.