Europarlamentarul Partidului Mişcarea Populară Traian Băsescu susţine că economiştii Florin Cîţu şi Lucian Isar se ocupă mai mult de propaganda “teoriei găurii” şi de contabilitatea dublă în loc să treacă la măsuri urgente de restabilire a echilibrelor macroeconomice şi de reducere a vitezei de creştere a datoriei publice. El le-a transmis celor doi că “teoria găurii” nu îi scuteşte de responsabilitatea de a demonstra că, “dincolo de a da din gură, ştiţi şi carte”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”O teorie confirmată de marii economişti Florin Cîţu şi Lucian Isar. Economişti din generaţia tânără, Florin Cîţu şi Lucian Isar se ocupă mai mult de propaganda teoriei găurii şi a gogoşii contabilităţii duble în loc să-şi suflece mânecile şi să treacă la măsuri urgente de restabilire a echilibrelor macroeconomice şi de reducere a vitezei de creştere a datoriei publice”, a transmis Traian Băsescu, duminică, printr-o postare pe Facebook. 
El recunoaşte că i-a simpatizat pe Cîţu şi Isar, crezând că aceştia pot face şi politici economice sănătoase. 
“Recunosc faptul că, mult timp, i-am simpatizat pe amândoi crezând că pot face şi politici economice sănătoase şi vizionare, nu doar teoria găurii sau penibila susţinere despre un stat numit România care ar ţine contabilitate dublă precum traficanţii de droguri. Că PSD-ul a administrat catastrofal resursele bugetare ale ţării, dar şi împrumuturile contractate, nu am niciun dubiu. Dar să insinuezi, pentru cetăţeni şi jurnalişti, că din contabilitatea ţării ar lipsi miliarde multe care nu se ştie unde s-au dus este deja prea mult, oricât de amator în finanţe şi nepriceput ar fi fost Teodorovici”, a mai transmis europarlamentarul PMP. 
El susţine că atunci când vorbesc de “găuri”, Cîţu şi Isar se referă la venituri nerealizate, iar acest lucru nu înseamnă furt, ci incompetenţă. 
“În realitate, când simpaticii tineri economişti Cîţu şi Isar vorbesc despre „găuri”, nu poate fi vorba decât despre venituri nerealizate, iar asta nu înseamnă furt, ci doar incompetenţă ori în planificarea veniturilor, ori în colectarea veniturilor, ori în executarea cheltuielilor, ori în toate la un loc şi asta nu trebuie să mire pe nimeni când gestionarul bugetului ţării se numea Teodorovici zis şi discotecarul. Atenţie, teoria găurii nu vă scuteşte de responsabilitatea de a demonstra că, dincolo de a da din gură, ştiţi şi carte. Este ora generaţiei voastre. Restabiliţi echilibrele macroeconomice...dacă ştiţi cum. Succes!, a mai transmis Băsescu. 
El a precizat şi că teoria găurii este o neghiobie din punct de vedere economic. 
„Teoria găurii este o neghiobie şi din perspectivă economică. Este ceea ce se numeşte self-fulfilling prophecy – o predicţie care se îndeplineşte prin simpla sa enunţare publică. Insistând pe această idee, guvernanţii nu fac altceva decât să spună că statul este slab şi fragil, invitând deopotrivă speculatorii (şi domnul economist Florin Cîţu ştie foarte bine ce presupune asta) şi creând neîncredere în economie care duce la blocarea investiţiilor străine sau româneşti”, a mai afirmat Băsescu.
În post-scriptumul mesajului său, Băsescu îi transmite lui Isar că îl confundă cu Tăriceanu. 
“Lucian Isar este atât de năuc încât mă confundă cu Tăriceanu în capul căruia duduia economia la sfârşitul anului 2008, când de fapt economia se prăbuşea cu peste 8 procente de PIB. Sau nu-mi aduc eu bine aminte că Lucian Isar era din acelaşi partid cu domnul Tăriceanu şi-l mai şi sfătuia în numele bancherilor... Vai... domnule economist Lucian Isar...”, se arată în finalul mesajului postat de Traian Băsescu pe Facebook.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.