Miniştrii Sănătăţii şi de Interne, Alexandru Rafila şi Cătălin Predoiu, urcă mai multe poziţii în topul vizibilităţii în luna iulie, iar noul ministru al Muncii Simona Bucura Oprescu intră direct pe locul trei în top, în timp ce ministrul Educaţiei Ligia Deca coboară de pe locul 2 pe locul 10, relevă Barometrul vizibilităţii miniştrilor pe luna iulie, analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online. Trei membri ai Cabinetului au sub 1.000 de menţiuni în presa scrisă şi online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul Marcel Ciolacu are, în iulie,  33.338 de menţiuni în presa scrisă şi online, înregistrând vârfuri de vizibilitate cu ocazia vizitei de lucru în Germania, dar şi pe fondul scandalului ”azilelor groazei”, soldat cu demisiile miniştrilor Marius Budăi şi Gabriela Firea.

Pe locul al doilea, cu 4.612 apariţii, se află ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, care urcă de pe poziţia a 7-a în iunie pe fondul scandalului centrelor în care bătrânii erau supuşi unor tratamente inumane, al incendiului de la Centrul Nicolae Robănescu din Bucureşti şi al cazului femeii care a născut pe trotuar, în faţa Spitalului din Urziceni.

Noul ministru al Muncii Simona Bucura Oprescu intră direct pe locul al treilea în top, cu 4.000 de apariţii în presa scrisă şi online, vizibilitatea fiindu-i dată de informaţiile referitoare la nominalizarea sa în funcţie, dar şi de momentul preluării mandatului, precum şi de discuţiile avute cu reprezentanţii CE despre reforma pensiilor şi cea a sistemului de salarizare din sistemul public.

Locul 4 revine ministrului Finanţelor Marcel Boloş, care coboară o poziţie comparativ cu luna precedentă

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu urcă de pe locul 6 pe locul 5, iar locul 6 revine ministrului de Interne Cătălin Predoiu, care urcă de pe locul 11 deţinut în iunie, ca urmare a declaraţiilor referitoare la monitorizarea modului în care se aplică legea eliminării dosarului cu şină, la controalele făcute în centre rezidenţiale în scandalul azilelor, dar şi pe fondul  discuţiilor cu sindicatele referitoare la salarizarea personalului MAI şi subdimensionarea sistemului, din punctul de vedere al resurselor umane.

Pe poziţia a şaptea se află ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, care coboară de pe locul 4 în iunie.

Miniştrii care au între 1.000 şi 2.000 de apariţii sunt, în ordine crescătoare: ministrul Apărării Angel Tâlvăr (1.165 de apariţii), ministrul de Externe Luminţa Odobescu (1.194 de apariţii), ministrul Agriculturii Florin Barbu (1.225 de apariţii), ministrul Economiei - Ştefan Radu Oprea (1.252 de apariţii), ministrul Familiei Natalia Intotero (1.255 de apariţii), ministrul Educaţiei Ligia Deca (1.575 de apariţii) - coboară de pe locul 2 pe locul 12, ministrul Mediului Mircea Fechet (1.697 de apariţii). ministrul Dezvoltării Adrian Veştea (1.898 de apariţii), ministrul Energiei Sebastian Burduja (1.985 de apariţii), ministrul Culturii Raluca Turcan (1.987 de apariţii).

În luna iulie, trei membri ai Cabinetului Ciolacu - ministrul Digitalizării Bogdan Ivan, ministrul Proiectelor Europene Adrian Câciu şi viceprim-ministrul Marian Neacşu  - se află în categoria celor cu sub 1.000 de menţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.