Fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu a urcat pe locul 2 în topul vizibilităţii membrilor Guvernului în luna septembrie, ca urmare a scandalului plagiatului şi a demisiei, iar ministrul Mediului Tanczos Barna urcă patru poziţii, în timp ce ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila coboară cinci poziţiii, conform Barometrului vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 21.211 menţiuni în presa scrisă şi online în septembrie, mai multe decât în august, rămânând pe primul loc, la mare distanţă de colegii săi de Cabinet, în contextul declaraţiilor făcute cu ocazia semnării unor contracte finanţate din PNRR, a scandalului suspendării zborurilor Blue Air, a aprobării planului pentru asigurarea continuităţii furnizării energiei electrice pentru iarnă, cu măsuri pentru consumatorii vulnerabili, dar şi pe tema pensiilor.

Pe poziţia a doua în top, cu peste 9.700 de menţiuni, se află ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, ca urmare a scandalului acuzaţiilor de plagiat la adresa sa şi a demisiei din funcţie.

Ministrul Energiei Virgil Popescu urcă de pe poziţia a cincea în top, pe poziţia a treia, înregistrând vârfuri de vizibilitate la dezbaterea moţiunii simple a USR împotriva sa, precum şi ca urmare a declaraţiilor privind măsurile de reducere a risipei în energie, stocul de gaze din depozite, preţurile carburanţilor ăi plafonarea preţului la gaze.

Locul 4 revine, ca şi în luna august, ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, cu peste 4.000 de apariţii în presa scrisă şi online, cele mai multe fiind înregistrate odată cu declanşarea scandalului Blue Air, dar şi a declaraţiilor pe tema autostrăzii A1 Lugoj-Deva, podului de la Brăila, creşterii nivelului de siguranţă al Aeroportului Internaţional Timişoara, ofertelor pentru pentru cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău.

Ministrul Mediului Barna Tanczos a urcat de poziţia a noua în top în august, pe locul cinci, datorându-şi vizibilitatea declaraţiilor privind scandalul Blue Air, amenajarea plajelor şi plafonarea preţului lemnului utilizat pentru încălzire.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a menţinut şi în septembrie pe locul al şaselea, în principal datorită numeroaselor declaraţii referitoare la creşterea salariului minim şi a pensiilor de la 1 ianuarie 2023.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a coborât de pe poziţia a doua în top, care îl situa imediat după premierul Nicolae Ciucă din punct de vedere al vizibilităţii, pe poziţia a şaptea, numărul menţiunilor în presa scrisă şi online înjumătăţindu-se în cazul său.

În intervalul 2.672 - 2.065 de menţiuni se situează, în ordine, Gabriela Firea, care se menţine pe locul 8, ministrul Proiectelor Europene Marcel Boloş, care urcă pe locul 9 de pe locul 10 în august, ministrul Agriculturii Petre Daea, care coboară de pe locul 7, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, care urcă o poziţe, pe locul 12, şi ministrul Digitalizării Sebastian Burduja, care urcă de pe locul 19 în august, pe locul 13.

Pe următoarele poziţii, având între 1.876 şi 1.084 de apariţii în presa scrisă şi online, se află ministrul de Interne Lucian Bode, ministrul Finanţelor Adrian Câciu, ministrul Apărării Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Attila Cseke, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu.

Pe ultimele locuri, cu sub 1.000 de menţiuni, sunt, în ordine,  ministrul Turismului Daniel Cadariu, ministrul Sportului Eduard Novak, ministrul Economiei Florin Spătaru şi ministrul Culturii - Lucian Romaşcanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.