Preşedintele USR, Dan Barna, le-a solicitat, joi, demisia din funcţii ministrului de Interne, Carmen Dan, şi şefului Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, acuzându-i că au transformat Jandarmeria în “braţul armat al lui Liviu Dragnea”. Barna acuză că este inadmisibil ca într-un stat european Jandarmeria să se comporte ca înainte de anii 1990 şi să fie un instrument aflat la comandă politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“USR cere ferm şi explicit demisia doamnei Carmen Dan, ministrul de Interne, şi a şefului Jandarmeriei Române, domnul Sebastian Cucoş, pentru că cei doi au transformat de ieri Jandarmeria Română în braţul armat al lui Liviu Dragnea. Este inadmisibil pentru un stat european ca Jandarmeria să se comporte ca înainte de anii ‘90 şi să devină un instrument care acţionează la comanda unui partid politic. Ieri (miercuri – n.r.), după plenul Parlamentului, doamna Carmen Dan a precizat că protestatarii ar trebui băgaţi în dubă şi doar la câteva ore, în cadrul unui protest paşnic, oamenii au început să fie băgaţi în dubă precum într-un stat dictatorial”, a spus Dan Barna, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, membrul USR Anton Cupcea, care strângea semnături în Piaţa Victoriei pentru iniţiativa “Fără penali în funcţii publice”, a povestit că a fost târât într-o dubă a Jandarmeriei şi dat jos imediat după aceea, iar forţele de ordine l-au legitimat şi i-au spus că va primi acasă o amendă.
 
 

“Ieri, în timpul mitingului din Piaţa Victoriei, jandarmii au avut o atitudine foarte ostilă încă de la început şi fără niciun rost. La un moment dat l-au săltat pe un tip din mulţime pentru că îi spusese unui jandarm «Căpitanul amendă», au venit înspre mine, eu nu am plecat de acolo, şi în momentul acela mi-au sărit doi jandarmi în cap, m-au târât pe jos câţiva metri, după aia mi-au pus mâinile la spate şi m-au aruncat într-o dubă. După cinci secunde mi-au zis să mă dau jos din dubă. M-au percheziţionat, n-au găsit nimic, mi-au luat datele din buletin, mi-au zis că pot să plec şi o să primesc o amendă acasă, habar nu am pentru ce, de ce, ce s-a întâmplat”, a spus Cupcea.

“Încă nu i-au luat pe ăştia de aici?”, a spus ministrul de Interne, Carmen Dan, miercuri, la ieşirea din plenul Parlamentului, unde câţiva cetăţeni protestau împotriva actualei majorităţi parlamentare.

Peste 4.000 de oameni au protestat miercuri timp de aproximativ cinci ore, în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de modificarea codurilor penale.  În timpul protestelor, au avut loc altercaţii între manifestanţi şi jandarmi, opt persoane fiind ridicate de forţele de ordine şi duse la Poliţie. Manifestaţia a degenerat după ora 21.00, după ce mai mulţi protestatari au vrut să se aşeze pe carosabil pe bulevardul Aviatorilor, care este închis circulaţiei rutiere, şi au existat îmbrânceli între protestatari şi jandarmi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.