Liderul Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, consideră că, în cazul în care moţiunea de cenzură de joi va trece, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să demareze procesul pentru organizarea alegerilor anticipate, precizând că aceasta este soluţia corectă şi normală pentru ieşirea din criză. Barna crede că orice altă variantă în afara alegerilor anticipate continuă criza guvernamentală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Barna a declarat, marţi, la Palatul Parlamentului, că dacă moţiunea de cenzură de joi va trece va începe etapa de consultări, iar reprezentanţii USR vor merge la Palatul Cotroceni cu propunerea de organizare a alegerilor anticipate.
 
"Urmează etapa de consultări, noi vom merge la Cotroceni cu mesajul foarte clar să deschidem calea pentru alegeri anticipate. Preşedintele trebuie să demareze acest proces pentru anticipate, întoarcerea la popor este soluţia corectă şi soluţia normală pentru ieşirea din această criză. Orice altă variantă este o variantă care, de fapt, continuă criza guvernamentală în orice altă secvenţă”, a explicat Barna. 
 
El consideră că pentru organizarea de alegeri anticipate este nevoie ca să fie numiţi doi premieri formali, care să fie respinşi, iar astfel viitorul preşedinte al ţării va dizolva Parlamentul.
 
"Punctul nostru de vedere este să mergem spre alegeri anticipate, ceea ce presupune nominalizarea a doi premieri formali, care să fie respinşi, şi astfel încât următorul preşedinte să poată dizolva Parlamentul şi să ieşim din această criză politică în care România stă de un an şi jumătate”, a mai spus preşedintele USR. 
 
Dan Barna a declarat că, în cazul în care nu vor fi organizate alegeri anticipate, atunci parlamentarii USR vor susţine orice formulă guvernamantală care să-şi propună, printre altele, respectarea campaniei Fără penali în funcţii publice, alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi repararea efectelor ordonanţei 114.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.