AUR transmite, sâmbătă, că prin Schengen aerian şi naval PSD – PNL umilesc România la comanda ”grofilor de la Viena” şi cere Comisiei Europene ca în calitatea sa de gardian al tratatelor europene să constate că opoziţia ilegală a Austriei împotriva aderării României la Spaţiul Schengen încalcă mai multe tratate europene printre care Tratatul Schengen şi Tratatul de aderare la UE. Aşa-zisul “Schengen Aerian” este doar un surogat umilitor pentru români. Această găselniţă a stăpânilor austrieci şi a slugilor lor din PSD – PNL nu rezolvă problema dreptului la liberă circulaţie pentru milioanele de români care trec anual prin frontierele terestre, pentru exportatorii şi transportatorii români, mai spune formaţiunea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe 31 Martie românilor li se pregăteşte o farsă de prost gust. Intră în vigoare aşa-zisul Schengen aerian şi naval, adică vor fi eliminate controalele de la frontierele aeriene şi maritime dintre România şi statele din Spaţiul Schengen, conform deciziei Consiliului European din 30 decembrie 2023. ”Schengen aerian” este o farsă. Dreptul României de aderare la Spaţiul Schengen este consfinţit prin tratate, nu este o favoare”, transmite AUR într-un comunicat.

Potrivit formaţiunii, ”dreptul României de a adera la Spaţiul Schengen este stabilit prin tratate europene cum ar fi Tratatul Schengen din anul 1985, Tratatul de la Maastricht din 1992 şi Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană din anul 2005, nu este o favoare pe care cineva poate sau nu să o acorde”.

”Dreptul României de a adera la Spaţiul Schengen şi dreptul românilor de a circula liber este încălcat cu dispreţ şi grosolănie de către Austria, care în bună măsură subzistă prin exploatarea bogăţiilor naturale şi a economiei naţionale a României. La reuniunile Consiliului European de şefi de state şi guverne Austria îşi foloseşte dreptul de veto pentru a bloca ilegal România. Nu există nimic de negociat privind aderarea României la Spaţiul Schengen, pentru că nu se poate negocia respectarea sau nerespectarea prevederilor din tratatele europene. Dacă ajungem să negociem respectarea tratatelor, a legilor, atunci unde mai este supremaţia legii sau statul de drept, care este unul dintre criteriile de la Copenhaga şi în numele căruia Comisia Europeană îşi arogă dreptul să intervină în afacerile interne ale statelor membre UE?”, afirmă AUR.

”Ce pot “negocia” politicienii PSD şi PNL cu austriecii? Un nou jaf tip Petrom, adică preluarea de către lacomii austrieci a zăcămintelor de sare şi a Societăţii Naţionale Salrom SA, după cum au acaparat zăcămintele de petrol şi gaze prin privatizarea frauduloasă a Petrom? Reamintim că Guvernul Cioloş, sprijinit în parlament de PSD – PNL, a avut o tentativă de a vinde Salrom companiei Salinen Austria şi liderii AUR au denunţat public manevrele Guvernului Cîţu de a livra Salrom stăpânilor săi, de la Salinen Austria. Şantajiştii austrieci mai vor să poruncească acoliţilor din PSD – PNL să-i scutească de obligaţia de a vinde în România o cotă din gazul românesc extras din Marea Neagră pentru consumul intern, deşi doar 30% dintre gospodăriile româneşti sunt racordate la conductele de gaze şi mulţi se încălzesc sau gătesc folosind drept combustibil coceni uscaţi sau tizic, adică turte din bălegar amestecat cu paie şi uscate la soare. Gazul este necesar pentru stăpâni, pentru petrochimia austriacă. Iobagii din România nu au dreptul să-şi folosească propriul gaz”, mai spune AUR în comunicat.

Potrivit formaţiunii, ”nu întâmplator, Virgil Popescu, alias “Virgil Hoţul”, fostul ministru al Energiei şi unealta austriecilor este răsplătit cu un post de europarlamentar pe lista PSD – PNL”. ”Odată ajuns în Parlamentul European “Virgil Hoţul” îi va reprezenta pe grofii de la Viena, nu pe iobagii din România”, completează AUR. 

”AUR este partidul care s-a bătut pentru români, inclusiv împotriva adoptării Directivei Europene de discriminare a transportatorilor români de TIR, care pune în pericol un export românesc de servicii de peste 5 miliarde euro anual. Transportatorii francezi şi germani au încercat prin metode neloiale să elimine concurenţa românească. La ce i-a folosit României că deţine postul de comisar european pentru Transporturi prin Adina Vălean? Nu întâmplator, Adina Vălean candidează pe lista PSD – PNL pentru Parlamentul European, impusă de însăşi Ursula von der Leyen. Odată ajunsă în PE, Vălean nu va reprezenta alegătorii din România, ci pe stăpânii săi din Comisia Europeană şi Partidul Popular European”, se mai arată în comunicat.

AUR menţionează că poziţia sa privind admiterea României în Spaţiul Schengen este unica realistă, justă şi demnă.

”Aşa-zisul “Schengen Aerian” este doar un surogat umilitor pentru români. Această găselniţă a stăpânilor austrieci şi a slugilor lor din PSD – PNL nu rezolvă problema dreptului la liberă circulaţie pentru milioanele de români care trec anual prin frontierele terestre, pentru exportatorii şi transportatorii români. Aşa-zisele negocieri dintre stăpânii de la Viena şi slugile de la Bucureşti nu rezolvă nimic, sunt doar umilitoare acte de trădare naţională, de transfer sub şantaj a bogăţiilor naturale ale României către Austria. Activitatea ineptă şi trădătoare a PNL s-a putut vedea şi cu ocazia adoptării la conferinţa PPE de la Bucureşti a manifestului PPE, unde se preia exact teoria Austriei, care leagă blocarea României de realizarea pretenţiilor austriece privind securitatea frontierelor externe ale UE, deşi cele două subiecte nu sunt si nu trebuie legate”, se arată în comunicat.

AUR cere Comisiei Europene ca în calitatea sa de gardian al tratatelor europene să constate că opoziţia ilegală a Austriei împotriva aderării României la Spaţiul Schengen încalcă mai multe tratate europene printre care Tratatul Schengen şi Tratatul de aderare la UE.

”Ca atare, AUR cere Comisiei Europene să deschidă procedura de infringement împotriva Austriei pentru încălcarea tratatelor europene prin blocarea României, şi anume ca Austria să fie sancţionată cu suma de zece milioane euro zilnic, până când îşi retrage opoziţia faţă de aderarea României la Schengen. PNL şi PSD nu vor îndrâzni să ceară respectarea tratatelor şi sancţionarea Austriei care le încalcă, pentru a nu-i supăra pe stăpânii lor de la Bruxelles şi Viena. Români, dacă vreţi să nu mai fiţi umiliţi, dacă vreţi ca drepturile voastre şi interesele naţionale ale României să fie reprezentate cu cinste şi demnitate în Europa, susţineţi AUR! Nu mai permiteţi ca celelalte partide să vă trădeze, să vă mintă şi să vă înşele!”, spune AUR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.