Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Parchetului European, în special prim-procurorului şef european, Laura Codruţa Kovesi, să înceapă investigarea modului în care Comisia Europeană a făcut achiziţiile de vaccinuri anti-COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere faptul că investigaţii independente de presă au scos la iveală date şi informaţii concrete cu privire la legături directe între familia preşedintei Comisiei Europene, Ursula van der Leyen, şi o mare companie producătoare de vaccinuri anti-COVID, considerăm ca fiind de maxim interes pentru toţi cetăţenii europeni ca acest aspect să fie lămurit”, spun cei de la AUR. 

„Achiziţia acestor vaccinuri este afacerea secolului sau, poate chiar a mileniului. Sunt în joc foarte multe miliarde de euro din banii contribuabililor europeni. Suntem cu toţii îndreptăţiţi să aflăm cum au fost negociate aceste contracte, care sunt legăturile familiei van der Leyen cu Big Pharma, de ce au fost secretizate contractele. Instituţiile europene sunt primele chemate să dea exemplu de transparenţă şi de intransigenţă cu privire la cheltuirea banilor publici. Îi cer dnei Kovesi să se implice personal din funcţia de procuror-şef pentru a face lumină în acest caz”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

„Aceste acuzaţii foarte grave apărute în sfera publică trebuie lămurite cât mai curând. Pentru că explicaţiile dnei Ursula van der Leyen cu privire la modul în care s-au achiziţionat vaccinurile întârzie, considerăm că Parchetul European are datoria să demareze o anchetă pe marginea acestui caz. Este în joc credibilitatea instituţiilor europene. Având în vedere măsurile draconice luate de foarte multe state membre pentru a forţa vaccinarea populaţiei, este esenţial să cunoaştem prevederile contractelor şi condiţiile impuse de producători Comisiei”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.