Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) propune tuturor partidelor din Parlamentul României semnarea unui pact naţional cu privire la viitorul educaţiei din România. Prin semnarea acestui pact, toţi semnatarii îşi asumă până la capăt consecinţele şi efectele economice produse de angajamentele luate. „Sperăm ca, în al doisprezecelea ceas, liderii partidelor parlamentare să conştientizeze că educaţia este o prioritate naţională”, mai arată comunicatul de presă al formaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După 18 ani profesorii din România au intrat în grevă generală, au cerut să primească din partea guvernanţilor respect şi demnitate. În schimb sunt şantajaţi, sunt privaţi de drepturile salariale şi opinia publică este intoxicată cu date false. Tocmai de aceea AUR propune Pactul pentru Viitorul Educaţiei în România tuturor liderilor de partid, tuturor liderilor de aici din Parlamentul României. Prin acest pact ne asumăm să asigurăm aplicarea integrală a revendicărilor cadrelor didactice exprimate public în perioada de grevă, să implementăm Pactul Naţional pentru Educaţie, aşa cum a fost el semnat în 2008, cu prevederea acordării a 6% din PIB pentru sistemul de învăţământ, să investim în infrastructură şi resursele educaţionale pentru a asigura un mediu de învăţare adecvat, să oferim condiţii de muncă adecvate profesorilor, să asigurăm transparenţă şi responsabilitate în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor publice”, a explicat preşedintele AUR, George Simion, conform sursei citate.

El mai spune că educaţia trebuie să devină o prioritate naţională.

„Propunem spre semnare acest pact preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, preşedintelui PNL, Nicolae Ionel Ciucă, preşedintelui USR, Cătălin Drulă, preşedintelui Forţa Dreptei, Ludovic Orban, şi preşedintelui UDMR, Hunor Kelemen. Nu mai este vorba despre partide. Nu mai este vorba despre bătălia politică. Este vorba despre responsabilitatea pe care românii trebuie să o aibă faţă de viitorul acestei ţări. Cred că greva profesorilor a trezit societatea românească. De aceea, sunt primul care semnează acest pact în faţa românilor!”, a completat Simion.

Liderul AUR mai precizează că va înainta această propunere către preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi apoi îl va înainta premierului Nicolae Ciucă şi celorlaţi preşedinţi ai partidelor parlamentare din România.

„Suntem foarte curioşi să vedem cine va semna pactul pentru viitorul educaţiei din România. Alte comentarii nu îşi mai au rostul. Greva generală şi vocea profesorilor trebuie auzită”, a concluzionat George Simion.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.