Aproximativ o sută de persoane s-au strâns, duminică seară, în Piaţa Mare din Sibiu, pentru a protesta faţă de noul program de guvernare şi de instalarea Guvernului Tudose. Şi la Iaşi, peste 25 de persoane au ieşit în stradă, cerând demisia Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mobilizarea s-a făcut, ca de fiecare dată, pe reţelele de socializare, evenimentul fiind intitulat ”Sibiul împotriva hoţiei şi minciunii (program de guvernare PSD)”. 

Oamenii s-au strâns după ora 19.00 în Piaţa Mare, mulţi dintre ei fiind din rândul celor care au protestat zile în şir şi în luna februarie. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cei mai mulţi au pancarte cu ”#rezist”, dar şi cu mesaje împotriva Guvernului. ”Refuz să fiu solidar cu Guvernul de cancan al României”, scrie pe cele mai multe dintre pancartele din Piaţa Mare. Mulţi dintre manifestanţi au steaguri tricolore. 

Motivul care i-a făcut pe sibieni să organizeze acest protest, spun ei, a fost anunţul privind desfiinţarea Pilonului II de pensii. Deşi autorităţile au revenit asupra declaraţiilor respective, oamenii nu mai au încredere. 

”Nu putem accepta să se joace alba-neagra cu noi, ba că ne lasă fondul de pensii din Pilonul II în pace, ba că îl desfiinţează, ba că, de fapt, nici ei nu ştiu ce au vrut să zică. Ce ar trebui să credem? Au vrut să ne testeze reacţia?”, spun unii dintre organizatorii evenimentului. 

Alţii spun că protestul este motivat de faptul că guvernanţii au atacat constant justiţia. 

”De când au ajuns la putere, aceşti guvernanţi nu au făcut altceva decât să atace justiţia (prin OUG13 si Legea graţierii), să încerce îşi scape corupţii de închisoare şi să dezincrimineze hoţia (prin discuţiile privind introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu, de parcă dacă e sub o anumită sumă, nu e tot abuz). Mai nou, văzând că minciuna (programul de guvernare) are picioare scurte, mai fac încă un pas împotriva noastră, a celor care muncim cinstit şi plătim taxe şi impozite, şi vor să naţionalizeze Pilonul II de pensii, deşi au negat asta acum câteva luni, iar compania care a avertizat asupra acestui lucru a fost amendată”, susţin organizatorii pe pagina oficială a evenimentului. 
 
Protestul este programat până la ora 22.00 iar până acum nu s-au înregistrat incidente. 

Şi la Iaşi, peste 25 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii, începând cu ora 19.00.

Ei au pancarte cu mesaje împotriva noului guvern: ”Iaşiul vă acuză! Ne minţiţi zi de zi”, ”PSD nu vă mai vrem”, ”Cât timp îi mai lăsăm?” şi
”Scurt şi la obiect: Vrem demisia Guvernului şi a Parlamentului defect”.

Peste 500 de persoane s-au adunat duminică în PiaţaVictoriei şi au pornit în marş pe traseul Piaţa Romană - Piaţa Universităţii - Parlament (Curtea Constituţională), numărul acestora ajungând ulterior la o mie.

Ei protestează faţă de "enorma dezamăgire" reprezentată de numirea noului prim-ministru, dar şi faţă de mai multe decizii ale Curţii Constituţionale a României (CCR), precum decizia de constituţionalitate a desfiinţării noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi desfiinţarea infracţiunii de tentativă la abuz în serviciu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.