Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a discutat, în cadrul întâlnirilor cu reprezentanţi ai Congresului SUA, despre includerea ţării noastre în programul Visa Waiver. ”Având în vedere cadrul excelent al cooperării între ţările noastre, asigurat, pe multiple paliere, de Parteneriatul Strategic, includerea României, într-un timp cât mai apropiat, în programul Visa Waiver va contribui la creşterea nivelului colaborării dintre ţările noastre”, a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Ministerul Apărării, ministrul Angel Tîlvăr a discutat, cu prilejul întrevederilor avute în cadrul Congresului SUA, despre importanţa includerii României în programul Visa Waiver.

El a apreciat progresele înregistrate la nivelul legislativului american în vederea includerii României în programul Visa Waiver, asigurând că Guvernul României va lucra strâns cu autorităţile SUA pentru atingerea acestui obiectiv în cel mai scurt timp posibil.

”Având în vedere cadrul excelent al cooperării între ţările noastre, asigurat, pe multiple paliere, de Parteneriatul Strategic, includerea României, într-un timp cât mai apropiat, în programul Visa Waiver va contribui la creşterea nivelului colaborării dintre ţările noastre”, a declarat el.

Ministrul român a menţionat, în acest context, rezultatele foarte bune ale celei de-a opta Reuniuni a Dialogului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, care a avut loc la Bucureşti, în luna martie, a cărei declaraţie finală precizează că: ”România şi Statele Unite rămân angajate să lucreze împreună pentru sprijinirea eforturilor României de a îndeplini criteriile stabilite prin lege pentru admiterea României în programul Visa Waiver”.

Potrivit MApN, în 15 martie, senatorii americani Richard Durbin şi Jeanne Shaheen au introdus, în Congres, un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver. Intitulat ”Romania Visa Waiver Act of 2023”, proiectul de act normativ reprezintă un pas legislativ important care marchează sprijinul Senatului american în contextul eforturilor României de a deveni stat membru al acestui program.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.