Andrzej Duda, preşedintele Poloniei, a declarat, vineri, în deschiderea Summit-ului B9 de la Bucureşti, că, pentru a evita greşelile viitoare, va trebui să examinăm foarte atent cum s-a putut întâmpla aşa ceva, iar cel mai important lucru, acum, este să sprijinim Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem aici într-un moment deosebit, când Ucraina luptă cu invadatorii ruşi de patru luni, NATO îşi finalizează pregătirile pentru Summit-ul de la Madrid. Asta face ca prezenţa online, ce e drept, din motive obiective a secretarului general NATO să fie atât de importantă. Îi mulţumim şi preşedintelui Statelor Unite, pentru scrisoarea de sprijin pe care a trimis-o”, a declarat preşedintele Poloniei.

Andrzej Duda, preşedintele Poloniei a mai spus că vizita sa în Ucraina a fost ”una dintre cele mai dure experienţe din viaţă”.

”Amintirile îmi vor rămâne pentru totdeauna. Opoziţia faţă de bestialitatea agresorilor ruşi, mila pentru victimile lor, faptul că vedem capitole care credeam că s-au închis pentru totdeauna că se redeschid, încercările de a crea o ordine pe bază de cooperare nu au avut niciun fel de rezultat, pentru că Rusia nu a încetat să se gândească la proiectele sale de dezvoltare imperială, expansiune teritorială, schimbarea echilibrului de puteri şi a sferelor de influenţă”, a afirmat preşedintele polonez.

Liderul polonez afirmă că ”Ucraina este capabilă să se apere de agresorii ruşi, pe tot teritoriul său”.

”Pentru a evita greşelile viitoare, va trebui să examinăm foarte atent cum s-a putut întâmpla aşa ceva. Cel mai important lucru, acum, este să sprijinim Ucraina, să întărim factorul de descurajare a NATO, să facem o strategie coerentă pentru a opri imperialismul lui Putin”, a declarat el.

Preşedintele Poloniei a menţionat că acestea trebuie bazate pe sinergia de acţiune între NATO şi Uniunea Europeană şi folosirea potenţialului grupărilor de tip B9.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.