Deputatul PNL Gabriel Andronache le-a transmis, vineri, celor care afirmă că depun noi proiecte legislative de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor după decizia CCR, că decizia Curţii Constituţionale nu repune în vigoare textul care a fost abrogat prin legea declarată neconstituţională. ”Deci nu există şi nu va exista normă legală de acordare a unor pensii speciale noi”, spune el precizând că se va declanşa reexaminarea legii declarate neconstituţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Precizări pentru cei care afirmă că depun noi proiecte legislative de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor după decizia CCR. Decizia Curţii Constituţionale nu repune în vigoare textul care a fost abrogat prin legea declarată neconstituţională! Deci nu există şi nu va exista normă legală de acordare a unor pensii speciale noi!!!”, a scris Andronache. 
 
 Deputatul jurist explică faptul că ”a abroga ceva ce nu există reprezintă prostie legislativă sau neştiinţă de carte”.
 
”Fiecare dintre cei care afirmă că depun noi proiecte legislative pot alege una din cele două categorii menţionate mai sus pentru a-şi încadra declaraţiile!”, mai arată Gabriel Andronache. 
 
Deputatul PNL afirmă că această decizie, ca şi cea de saptămânile trecute, dată prin control a posteriori de constituţionalitate, generează efecte strict în privinţa foştilor parlamentari care au deschis procese şi se aflau la pensie la data abrogării normei care prevedea pensia specială în Statutul deputaţilor şi senatorilor.
 
”Procedura de urmat este: după publicarea în M.Of. a motivării deciziei CCR se va declanşa reexaminarea legii declarate neconstituţionale, conform Regulamentelor celor două camere parlamentare”, mai spune Andronache. 

Curtea Constituţională a admis, joi, excepţiile de neconstituţionalitate privind legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel că aleşii vor avea din nou dreptul la pensii, la finalul mandatului, în funcţie de numărul de mandate.

Câteva zeci de foşti parlamentari au atacat în instanţă eliminarea acestor pensii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.