Prim-vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a PNL, Andreea Paul şi-a exprimat nemulţumirea, pe Facebook, pentru faptul că PNL este singurul partid care nu a desemnat nicio femeie la conducerea unei comisii parlamentare, Paul apreciind că acesta este un simptom al fricii de competiţie în partid, frică ce a generat ”căderea PNL”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andreea Paul observă că liberalilor le-a fost atribuită preşedinţia a patru comisii la Camera Deputaţilor şi cinci la Senat, însă niciuna dintre ele nu este condusă de o femeie, situaţie paradoxală în condiţiile în care preşedintele interimar al partidului este o femeie, iar celelalte partid din Parlament nu s-au sfiit să pună cel puţin o femei ca preşedinte de comisie parlamentară.

”Organizaţia de Femei a PNL nu poate fi de acord cu o abordare atât de grav dezechilibrată. Doamnele liberale merită just preţuite pentru munca şi competenţa lor reală. Suntem partidul care a iniţiat proiectul de lege pentru egalitatea reală de şanse între femei şi bărbaţi la accesul în funcţii publice şi este inadmisibilă această eroare. Vorbele trebuie obligatoriu dublate de fapte. Este de neînţeles o astfel de eroare când lider interimar şi de grup parlamentar este tocmai o femeie şi te-ai aştepta la prevalarea criteriului meritocraţiei pe care îl clamăm mereu”, scrie Andreea Paul.

Ea consideră că situaţia este un semn al fricii de competiţie în interiorul PNL. ”Fuga de competiţie internă a adus căderea PNL. Liderii slabi evită concurenţa prin anularea competiţiei, acordă stimulente prin funcţii pentru a redistribui puţina putere politică pe care o au, mai curând decât pentru a produce putere nouă şi relevantă de opoziţie. Ei au favorizat căderea PNL, status quo-ul, şi nu ceea ce e nou, competitiv în faţa electorilor”, susţine Andreea Paul.

Relansarea PNL poate fi generată, crede Paul, de promovarea meritocraţiei, a egalităţii de şanse şi a concurenţei. ”Reactivarea mişcării liberale trebuie să înceapă chiar acum, cu argumente şi cu fapte, cu respect faţă de militanţi şi faţă de naţiune, dar mai ales faţă de cuvântul dat în faţa acestora. Fiecare în aria lui de expertiză, experienţă şi eficienţă, a conchis prim-vicepreşedina Organizaţiei de Femei a PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.