Andreea Păstîrnac este noul ambasador al României în Belgia, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, un decret în acest sens. Totodată, Iohannis a semnat decretul privind rechemarea în ţară a ambasadorului României în Grecia, Lucian Fătu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Prezidenţială a anunţat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat”decretul privind acreditarea doamnei Andreea Păstîrnac în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Belgiei, cu reşedinţa la Bruxelles”.

Andreea Păstîrnac a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni în guvernele Grindeanu şi Tudose, dar şi secretar de stat în MInisterul Afacerilor Externe, în Guvernul Dăncilă.

Înainte de a fi ministru, ea a fost ambasadorul României în Israel.

Ea activa în MAE din anul 1993 şi a mai ambasador în Cipru, iar între 1996 şi 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv.

În noiembrie 2015, ea a fost acuzată de membri ai comunităţii româneşti din Israel că nu s-a implicat în sprijinul însoţitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat, vineri, un decret privind rechemarea lui Lucian Fătu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Elenă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.