Preşedintele Senatului, Anca Dragu, va fi, joi, gazda unui eveniment despre violenţa domestică la care vor participa ambasadori din 26 de state. În cadrul reuniunii se vor prezenta exemple de bune practici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Evenimentul care va fi condus de Anca Dragu va avea loc, de la ora 11.00, în Sala Constantin Stere.
 
”Tema discuţiilor va fi combaterea violenţei domestice prin prezentarea de bune practici, o atenţie specială fiind asupra măsurilor şi soluţiilor pentru încurajarea victimelor să solicite ajutor”, au trasmis reprezentanţii Senatului. 
 
La evenimentul care va avea loc atât în format fizic, cât şi online vor participa 26 de ambasadori. 
 
Un eveniment similar a avut loc în 30 martie, cu participarea a 15 ambasadori. 
 
”Combaterea traficului de persoane şi violenţa domestică sunt subiecte aflate pe agenda mea prioritară, pentru acest mandat (...) Combaterea violenţei domestice este un subiect extrem de sensibil şi de greu. Este o problemă majoră a societăţii cotidiene întrucât poate să îmbrace forme diverse, mai mult sau mai puţin vizibile, precum violenţa fizică, psihologică, economică şi socială. Având în vedere complexitatea analizei asupra acestor fenomene infracţionale şi faptul că există state cu rezultate bune în lupta împotriva acestora, le-am invitat pe doamnele ambasadoare la discuţii constructive, pentru schimb de experientă şi, în mod special, pentru întărirea conlucrării dintre statelor noastre”, a declarat atunci Anca Dragu. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.