Ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a vorbit, miercuri seară, în limba română la recepţia de Ziua Independenţei. Ea s-a referit la valorile comune celor două popoare, la ajutorul pentru Ucraina şi la consolidarea NATO. ”Valorile democratice se află în inima Parteneriatului Strategic, puternic şi durabil”, a transmis Kavalec.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt încântată să mă aflu din nou în Bucureşti, după 15 ani, pentru a participa la o nouă sărbătoare a Zilei Independenţei alături de prietenii noştri români care ne împărtăşesc dragostea pentru libertate, respectul pentru demnitate umană şi diversitate şi angajamentul nostru pentru pace şi securitate”, a transmis, miercuri seară, ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec.

Aceasta a apreciat că valorile democratice se află în centrul Parteneriatului Strategic.

”Valorile democratice se află în inima Parteneriatului nostru Strategic, puternic şi durabil. România şi SUA doresc să construiască societăţi democratice mai inclusive şi mai prospere, în care popoarele noastre şi copiii noştri şi copiii lor să poată înflori şi să  aibă succes”, a mai afirmat Kavalec.

Potrivit acesteia, ”aceste valori comune sunt motivul pentru care noi rămânem uniţi împotriva atacurilor neprovocate şi groaznic a Rusiei împotriva Ucrainei”.

”Împreună cu aliaţii din NATO oferim sprijin poporului ucrainean în aceste vremuri grele. Românii au primit cu braţele deschise, cu ceai şi cozonac, milioane de refugiaţi ucraineni. Guvernul român oferă Ucrainei un ajutor nepreţuit. Generozitatea dumneavoastră este emoţionantă şi nu va fi uitată”, a adăugat ambasadorul SUA.

Potrivit lui Kavalec, ”determinarea României de a fi alături de Ucraina şi partenerii NATO în apărarea democraţiei, a păcii internaţionale şi a securităţii este un model pentru toţi”.

”Agresiunea Rusiei demonstrează limpede de ce Parteneriatul nostru Strategic tot mai putrenic de 25 de ani este atât de important pentru apărarea şi rezistenţa noastră. Suntem recunoscători României că găzduieşte peste 3.000 de militari americani, alături de alte forţe ale aliaţilor, aici, pe Flancul Estic al NATO. Această prezenţă, nu doar că ne permite să ne antrenăm împreună, pentru a ne îmbunătăţi capacităţile aliaţilor, dar ne şi ajută să ne asigurăm că graniţele României sunt securizate şi că putem dormi mai liniştiţi”, a mai transmis ambasadorul SUA.

Kathleen Kavalec s-a referit şi la legăturile comerciale dintre România şi Statele Unite.

”Parteneriatul nostru este, de asemenea, construit pe legături economice puternice între ţările noastre, legături care au continuat să se dezvolte. Schimburile comerciale cu România s-au triplat în ultimii 15 ani, ajungând la o valoare de peste 5 miliarde de dolari anual. Numărul companiilor americane prezente aici s-a dublat, ajungând la aproape 1.000. Suntem mândri că firmele noastre au contribuit la creşterea economică a României oferind peste 110.000 locuri de muncă”, a mai transmis Kavalec.

Aceasta a vorbit despre cooperarea în domeniul artistic, despre românii strălucitori care predau la universităţi în SUA, dar şi la cei care lucrează în mari companii din domeniul IT.

”Statele Unite au beneficiat enorm de talentul românilor, companiile de tehnoogie create de români  - Bitdefender şi UIPath – au devenit o marcă în SUA şi am înţeles că româna este a doua limbă vorbită în sucursalele Microsift din Toată lumea”, a mai afirmat ambasadorul SUA.

Ea s-a referit şi la George Palade şi la programele dezvoltate de acesta pentru universitatea din California în care studiază în prezent fiica sa.

   

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.