Ambasada Elveţiei în România a transmis, joi, că preşedintele Ignazio Cassis a fost nevoit să îşi amâne deplasarea în România din motive de program neprevăzute şi imposibil de amânat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Preşedintele Elveţiei, Ignazio Cassis, a fost nevoit să îşi amâne în scurt timp deplasarea în România, programată pentru data de 3 noiembrie, din motive de program neprevăzute şi imposibil de amânat. El regretă foarte mult acest lucru. Preşedintele Cassis şi Preşedintele Klaus Iohannis vor încerca acum împreună să găsească o dată alternativă în timp util pentru a recupera întâlnirile planificate şi pentru a aprofunda în continuare bunele relaţii bilaterale dintre cele două ţări la cel mai înalt nivel”, arată Ambasada în mesajul public pe Facebook. 
 
Ambasada Elveţiei precizează că ”România este cel mai important partener comercial al Elveţiei în Europa de Sud-Est.
 
”Există numeroase cooperări, în special în domeniile educaţiei, cercetării şi inovării. Cele două ţări au colaborat deja în mai multe domenii tematice în cadrul primei contribuţii elveţiene. Cooperarea strânsă care a fost stabilită a avut un impact pozitiv asupra relaţiilor bilaterale. Semnarea planificată a acordului pentru punerea în aplicare a celei de-a doua contribuţii elveţiene ar trebui să aibă loc, de asemenea, în viitorul apropiat. Prin această a doua contribuţie elveţiană pentru anumite state membre ale UE, Elveţia face investiţii în securitatea, stabilitatea şi prosperitatea în Europa”, precizează Ambasada. 
 
În mesaj se mai arată că în cadrul acordului, Elveţia va furniza 221,5 milioane de franci elveţieni pentru finanţarea diferitelor proiecte în România până în 2029.
 
”Experţi din ambele ţări vor participa la implementarea programului, care se axează pe incluziune socială, dezvoltare economică, consolidarea sistemului judiciar şi promovarea eficienţei şi sustenabilităţii energetice”, precizează Ambasada Elveţiei. 
 
 

Administraţia Prezidenţială anunţase, miercuri, că preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi joi, la Palatul Cotroceni, pe Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Ignazio Cassis, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Cei doi Preşedinţi urmau să aibă un schimb de opinii cu privire la temele de actualitate de pe agenda internaţională, cu accent pe evoluţia războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, măsurile de ajutor umanitar pentru populaţia ucraineană şi refugiaţi, implicaţiile conflictului în plan energetic, precum şi în planul securităţii alimentare globale.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.