Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat vineri, la finalul şedinţei Executivului, că Hotărârea privind desecretizarea arhivei SIPA se află pe site-ul Ministerului Justiţiei din data de 25 iulie 2016, fiind astfel îndeplinită condiţia de consultare publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Azi Guvernul a aprobat, printr-o HG, constituirea unei comisii care va inventaria şi preda documentele din arhiva SIPA, documentele vor fi predate după inventarierea şi eventuala modificare a gradului de clasificare a lor. Vor fi predate către instituţiile care au competenţe în domeniu”, a afirmat Alina Petrescu.

Ea a mai spus că „Hotărârea privind desecretizarea arhivei se află pe site-ul Ministerului Justiţiei încă de anul trecut, mai exact din 25  iulie 2016, este şi acum acest proiect postat pe site”.

„Condiţia de consultre publică nu doar că este îndeplinită, dar proiectul este în consultare publică, dacă mai stăm puţin, de un an”, a completat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit Alinei Petrescu, comisia care va inventaria şi preda documentele din arhiva SIPA va avea cinci membri, câte doi din partea Ministerului Justiţiei şi a Secretariatului General al Guvernului, iar unul de la ANP. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.