Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, a declarat marţi despre schimbările în Executiv după rotaţia premierilor din coaliţie, că nu vrea să se mai insiste pe rotativă, arătând că ea se va produce atunci când coaliţia va decide. Gorghiu a mai spus că numele miniştrilor pentru ea sunt neimportante şi a precizat că PNL are o decizie de a merge în coaliţie cu propunerea de respectare a protocolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alina Gorghiu a fost întrebată la Senat dacă Ministerul Transporturilor va rămâne la PSD, în urma rotativei guvernamentale. ”Şi premierul, şi preşedintele Ciolacu au spus că trebuie să discutăm despre lucruri care se fac acum în guvern, nu despre rotativă. Mai este o lună până se întâmplă această rotativă, iar până atunci sunt teme importante care sunt atât pe masa guvernului, cât şi pe masa Parlamentului. De exemplu azi, la ora 13.00, avem în comisii taxa de solidaritate, venită o cerere de reexaminare de la preşedinte, s-au formulat amendamente, sunt agreate de coaliţie, vor fi discutate în câteva minute la comisiile de resort şi o vom avea în plen”, a spus ea.

Liberala a precizat: ”Ca atare, nu vreau să mai insistăm pe rotativă. Ea se va produce atunci când coaliţia va decide. Numele miniştrilor pentru mine sunt neinteresante sau neimportante. Important e felul în care va funcţiona acest guvern şi maniera în care vom reuşi să aducem proiectele din programul de guvernare la liman”.

Alina Gorghiu a mai spus că ”PNL are o decizie de a merge în coaliţie cu propunerea de respectare a acestui protocol”.

”Nu se va face niciun altfel de anunţ cu o lună înainte. În momentul în care deciziile vor fi luate, vor fi discutate în interiorul celor trei partide şi sunt convinsă că formula finală de guvernare, cea care va veni după schimbarea premierului, va fi anunţată public la momentul oportun. Nu are niciun sens să ne ocupăm timpul legat de nume, de ministere. Dacă azi va fi rostit că unul din miniştri va fi retras, activitatea în ministerul respectiv va fi îngreunată. Mi se pare nefiresc şi neprincipial faţă de colegii mei din guvern ca aceste discuţii să fie încurajate în spaţiul public”, a completat senatoarea PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.