Ministrul Justiţiei, vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Florica, în judeţul Argeş, la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Partidului Naţional Liberal, că în 2025, când se vor împlini 150 de ani de la fondarea PNL, îşi doresc să fie tot aici, alături de viitorul preşedinte liberal al României şi de liberali capabili să asigure guvernarea. Ea s-a referit şi la anul electoral, precizând că PNL se va dovedi, din nou, partidul capabil să polarizeze toate energiile politice de dreapta din societatea românească, obiectivul prioritar fiind recuperarea publicului în urbanul mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem misiunea să convingem electoratul că nu poate trimite extremişti în Parlamentul European! Ca populismul este toxic pentru România, dar şi pentru Europa. Că administraţiile locale au nevoie de conducere liberală pentru a dezvolta localitate cu localitate. Că România are nevoie de un preşedinte de dreapta! Istoria PNL şi marile realizări ale României merg mână în mână! Iar astăzi, când extremismul, războiul, violenţa, drogurile sunt vulnerabilităţi la nivel mondial, trebuie să avem curajul să spunem că PNL este partidul mereu actual”, a declarat Alina Gorghiu în cadrul evenimentului de la Vila Florica.

Vicepreşedintele PNL a continuat: ”Suntem partidul soluţiilor, al rezultatelor bune în beneficiul oamenilor. Suntem partidul care, la fiecare temă mare şi mai ales în vremuri complicate, am găsit măsuri guvernamentale, legislative, economice, administrative. PNL este un partid care s-a reinventat în timp, care s-a adaptat sănătos la schimbări. Suntem partidul cu valori sănătoase şi nu ne ferim de provocări. Ne luptăm pentru interesele românilor, apărăm democraţia şi statul de drept”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Alina Gorghiu a arătat că acele concepte precum „libertate”, „egalitate în faţa legii”, „proprietate”, promovate de liberali de un secol şi jumătate sunt astăzi la fel de importante, la fel de actuale. ”În Constituţia din 1923 se prevedea că „proprietatea privată este garantată de stat”. Acea proprietate, care, mai târziu, imediat după 1990, ajunsese să fie considerată un „moft”. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la campania dusă de PNL în 1999 sub conducerea a doi liberali extraordinari - Mircea Ionescu Quintus şi Valeriu Stoica - în vederea revizuirii Constituţiei în sensul garantării proprietăţii. Care s-a şi concretizat în fapt puţin mai târziu. Astăzi, vă îndemn să privim cu aceeaşi responsabilitate proprietatea privată, mediul de afaceri - motorul economiei. Pentru că asta înseamnă investiţii şi dezvoltare - indiferent că investim în sedii noi de instanţe, în spitale noi, în centura unui oraş, în pasaje, în Educaţie etc”, a afirmat Gorghiu.

Ea a menţionat că ”experienţele din perioada construcţiei României moderne, la fel şi cea din 1999, arată că paşi înainte nu se pot face fără modernizarea mentalităţilor. Iar modernizarea mentalităţilor nu este posibilă fără PNL”.

”PNL înseamnă şi justiţie egală pentru toţi! Se garanta, în premieră, în Constituţia de la 1923. Astăzi, „egalitate în faţa legii” rămâne, de asemenea, un obiectiv de referinţă pentru PNL. Acelaşi PNL care, printr-un alt proiect naţional important asumat, asigură accesul liber la justiţie prin digitalizare. PNL e singurul partid care, în timp, a redat încrederea în justiţie!”, a ţinut să precizeze Gorghiu. Alina Gorghiu a mai declarat că ”istoria PNL este prea mare pentru a putea fi cuprinsă într-un astfel de moment aniversar”.

”Suntem în an electoral. Şi PNL se va dovedi, din nou, partidul capabil să polarizeze toate energiile politice de dreapta din societatea românească, obiectivul prioritar fiind recuperarea publicului în urbanul mare. Pentru a putea construi în România, puternici în Europa! În 2025, când se vor împlini 150 de ani de la fondarea PNL, ne dorim să fim tot aici. Alături de viitorul preşedinte liberal al României şi de liberali capabili să asigure guvernarea!”, a precizat ea. 

”Până atunci, lansez de pe acum invitaţia de a ne reîntâlni tot la Florica şi în august. Pentru a marca 160 de ani de la naşterea lui Ion I.C. Brătianu, Ionel pentru prietenii liberali, omul al cărui nume este legat de actul Marii Uniri, de Constituţia liberală din 1923 şi de multe alte momente ale istoriei româneşti. Şi nu cred că greşim dacă vom dedica anul acesta memoriei sale”, a mai spus Gorghiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.