Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu s-a declarat optimistă, lun, că soluţia cu privire la România şi la Bulgaria va fi cea pe care o merită, şi anume formalizarea intrării României în spaţiul Schengen şi că este nu doar un drept al nostru ci este şi o obligaţie a partenerilor noştri europeni de a ne acorda acest drept.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De foarte mult timp România a bifat criteriile tehnice pentru a fi în Schengen. Din păcate, anumite restricţii de ordin politic ne-au împiedicat să fim acolo. Este, într-adevăr, un efort colectiv extraordinar de mare derulat în ultima perioadă, de toate forţele politice democrate din România, de la nivelul Preşedinţiei, la nivelul Guvernului, la nivel de diplomaţie parlamentară, subiectul Schengen a fost pe buzele tuturor”, a spus Gorghiu.

Eas a precizat că este ”optimistă că soluţia cu privire la România şi la Bulgaria va fi cea pe care o merită, şi anume formalizarea intrării României în spaţiul Schengen”. 

”Este nu doar un drept al nostru, este şi o obligaţie a partenerilor noştri europeni de a ne acorda acest drept, până una alta, pentru că, repet, România a bifat tot ce era de bifat pentru a nu exista niciun fel de rezervă din partea nimănui. Este un exerciţiu foarte bun, că toate partidele politice şi democratice din România şi-au dat mâna într-un efort, i-aş spune fără precedent, astfel încât să reuşim acest lucru, care este considerat un proiect strategic pentru România”, a mai spus ea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.