Preşedinta interimară a Senatului Alina Gorghiu a anunţat luni că la Biroul permanent al Senatului a venit o informare legată de un jalon din PNRR, legea avertizorilor de integritate şi că vor găsi în cel mai scurt timp, soluţia tehnică, la nivel de coaliţie, pentru a îndeplini acest jalon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La Biroul permanent ne-a venit o informare legată de un jalon din PNRR, şi anume jalonul 430, vorbim de legea avertizorilor de integritate”, a spus preşedinta interimară a Senatului.

Alina Gorghiu a arătat că urmează să se găsească soluţia tehnică, în cel mai scurt timp, pentru a îndeplini jalonul din PNRR.

„Vă informez că am luat act de această informare venită din partea ministrului Justiţiei şi vă comunic că suntem în contact, la nivel de Guvern, de ministere, cu Comisia Europeană şi vom găsi, în cel mai scurt timp soluţia tehnică, va fi agreată la nivel de coaliţie şi într-un termen rezonabil acest jalon din PNRR va deveni un punct bifat de către Parlamentul României”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

„România a fost una dintre cele 11 ţări, din 27 care au depus solicitări pentru prima tranşă, le-a şi obţinut. Avem 3 miliarde de euro, prima tranşă din PNRR, pentru că ne-am îndeplinit jaloanele pe care le aveam de îndeplinit”, a spus Alina Gorghiu.

Preşedinta interimară a Senatului a precizat că a fost depusă a doua cerere de plată şi mai există câteva discuţii cu Comisia Europeană, unul dintre puncte fiind legea avertizorilor de integritate.

Ea a precizat că „va exista un dialog tehnic cu Comisia, zilele următoare şi „va avea un deznodământ rapid în Parlament”.

„Consider că suntem în grafic”, a adăugat Gorghiu, precizând că legislaţia presupune reforme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.