Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a iniţiat o petiţie prin care solicită demisia din Parlament a deputatului Aurel Bălăşoiu, în cazul căruia Parchetul ICCJ s-a sesizat din oficiu pentru act sexual cu un minor şi face cercetări, în alt dosar, pentru viol, deschis în urma unei sesizări. ”A fi parlamentar presupune în primul rând să reprezinţi un model pentru cetăţeni. Nu este cazul deputatului Bălăşoiu”, a arătat Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Petiţia online, intitulată ”Deputatul Aurel Bălăşoiu trebuie să plece imediat din Parlamentul României”, a adunat, până miercuri după-amiază, aproape 400 de semnături.

”Fiecare om face ce vrea în intimitate, inclusiv oamenii politici, însă dosare penale pentru infracţiunea de viol şi acte sexuale cu minori sunt ceva ce greu îţi imaginezi legat de un parlamentar. Este o infracţiune oribilă. A fi parlamentar presupune în primul rând să reprezinţi un model pentru cetăţeni. Nu este cazul deputatului Bălăşoiu”, se arată în petiţia lansată de Alina Gorghiu.

Aceasta subliniază că un membru al Parlamentului nu poate fi implicat într-un dosar de viol.

”O astfel de acuzaţie nu poate să planeze asupra unui demnitar public. La asemenea acuzaţie, aştepţi decizia procurorilor din afara Parlamentului, nu de pe băncile Camerei Deputaţilor. În calitate de preşedinte al Senatului României, cer demisia imediată din Parlamentul României a deputatului Aurel Bălăşoiu!”, subliniază Gorghiu.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că s-a sesizat din oficiu privind comiterea de act sexual cu un minor în cazul deputatului Aurel Bălăşoiu, exclus din PSD. Totodată, a fost deschis un alt dosar, pentru viol, în urma depunerii unei plângeri împotriva acestuia.

Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a reacţionat vehement după anunţul Parchetului ICCJ potrivit căruia s-a sesizat din oficiu privind comiterea de act sexual cu un minor în cazul deputatului Aurel Bălăşoiu, ea declarând pentru News.ro că nimeni nu îşi poate imagina că România are un parlamentar cercetat penal pentru viol şi, totuşi, aşa stau lucrurile. De asemenea, a anunţat că, în cazul în care acesta nu va demisiona, va iniţia o petiţie. Conform, lui Gorghiu, e nevoie de reacţie fermă la cel mai înalt nivel, fiind vorba despre ”o infracţiune oribilă”. Ea remarcă faptul că ”e o tăcere prea mare, pe un subiect atât de grav”.

PSD a anunţat, sâmbătă seară, excluderea din partid a deputatului de Argeş Aurel Bălăşoiu, oficialii partidului precizînd că se aşteaptă ca acesta să îşi dea demisia urgent din funcţia de deputat, în caz contrar, PSD urmând a vota pentru „ridicarea imediată a imunităţii parlamentare”.

După anunţul PSD, imagini în care ar apărea deputatul în ipostaze intime alături de un tânăr au apărut în spaţiul public. Aurel Bălăşoiu neagă că el ar fi unul dintre bărbaţii care apar în imagini şi afirmă că nu renunţă la calitatea sa de parlamentar.
 
Aurel Bălăşoiu este la primul mandat de parlamentar şi a fost primar al comunei argeşene Rociu, funcţie câştigată, anul trecut, de către fiul său. Bălăşoiu este căsătorit, soţia sa fiind educatoare în comuna Rociu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.