Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a avut, vineri, o întrevedere cu Preşedintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, aflată în vizită oficială în România, ea declarând că a fost o discuţie amplă, legată de securitate energetică, de proiectul bilateral cel mai important şi anume ajutarea Republicii Moldova să adere la Uniunea Europeană. Ea a mai anunţat că următoarea şedinţă comună a Parlamentelor celor două ţări va fi la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alina Gorghiu a afirmat că îi mulţumeşte Maiei Sandu pentru că este prima sa vizită în România, după ce Republica Moldova a primit statutul de stat candidat la aderarea la UE. 

”A fost o discuţie amplă, legată de securitate energetică, de proiectul bilateral cel mai important şi anume ajutarea Republicii Moldova să adere la Uniunea Europeană, atât sprijin politic cât şi sprijin tehnic, vor fi asigurate de Parlamentul României”, a spus preşedintele interimar al Senatului. 

Alina Gorghiu a mai spus că a invitat-o pe Maia Sandu să facă parte din delegaţia Republicii Moldova, la următoarea şedinţă comună a Parlamentelor, care va avea loc la Bucureşti, după ce în luna iunie a avut loc şedinţa comună la Chişinău. 

”Sunt convinsă că o şedinţă comună se va concretiza foarte curând în România, după ce vom discuta agendă, calendar”, a mai spus Alina Gorghiu. 

”O deosebită plăcere să o revăd pe Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, azi, la Senatul României. România şi Republica Moldova trebuie să fie unite în Europa. Vom continua să sprijinim autorităţile de la Chişinău la fiecare pas pe care îl realizează pe drumul către modernizare şi reforme democratice”, a scris Alina Gorghiu într-o postare pe Facebook.

Ea arată că au discutat despre cel mai important proiect bilateral: susţinerea integrării europene a Republicii Moldova.
 
”Acordarea statutului de ţară candidat este un semnal puternic că se fac progrese. Clasa politică depune eforturi consistente şi merită toate felicitările. Relaţiile bilaterale parlamentare sunt la cote înalte şi aşa vor rămâne! Soliditatea, stabilitatea şi substanţa relaţiei de parteneriat dintre România şi Republica Moldova sunt reflectate inclusiv prin Şedinţa Comună a celor două Parlamente, desfăşurată la Chişinău; un eveniment politic fără precedent în cadrul relaţiilor bilaterale! Următoarea Şedinţă Comună a Parlamentelor României şi Republicii Moldova va fi la Bucureşti”, a mai scris Gorghiu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.