Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, s-a întâlnit joi cu preşedinta Senatului din Canada, Raymonde Gagné, ea afirmând că discuţiile au vizat egalitatea dintre femei şi bărbaţi dar şi ”consumul şi traficul de droguri, o temă dureroasă pentru societatea românească”. ”Am convenit cu partea canadiană să menţinem dialogul şi să identificăm cele mai bune practici şi din România, şi din Canada, care pot proteja copiii de consumul de droguri”, a spus Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tema mea de suflet: egalitatea dintre femei şi bărbaţi. Am avut bucuria să o discut azi cu preşedinta Senatului din Canada, Raymonde Gagné. România are nevoie de mai multe femei în politică şi în funcţii de conducere! Avem nevoie pentru aderarea la OCDE, ne-o spun şi recomandările GRECO. Şi pentru că se apropie 2024, cu 4 rânduri de alegeri, în politică, cotele de gen sunt o soluţie”, scrie ministrul Justiţiei pe Facebook.

Alina Gorghiu arată că un alt subiect discutat azi a fost ”consumul şi traficul de droguri, o temă dureroasă pentru societatea românească”.

”Am convenit cu partea canadiană să menţinem dialogul şi să identificăm cele mai bune practici şi din România, şi din Canada, care pot proteja copiii de consumul de droguri”, arată ministrul.

Gorghiu precizează că, în ceea ce priveşte cooperare judiciară dintre România şi Canada, a transmis preşedintei că avem nevoie de un nou tratat de extrădare. ”Cel actual împlineşte anul acesta 130 de ani! Vom avea un dialog activ pe toate temele de interes! Obiectivul este dezvoltarea cooperării noastre judiciară”, spune Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.