Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat luni că Consiliul Legislativ le-a comunicat că a avizat negativ republicarea Legii audiovizualului, dat fiind dat că aceasta cuprinde tot felul de modificări, completări, norme de trimitere, devenind o operaţiune imposibilă. Conducerea Senatului a decis, astfel, înfiinţarea unui grup de lucru format din reprezentanţi din fiecare grup parlamentar, CNA, comisia de cultură pentru o nouă lege audiovizualului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alina Gorghiu a afirmat că uUn lucru foarte important votat în Biroul Permanent al Senatului porneşte de la un memorandum intern pentru republicarea Legii audio-vizualului 504/2002.

”Vorbim de un memorandum care a pornit de la un lucru care mie, personal, nu mi s-a mai întâmplat de când sunt senator, anume Consiliul Legislativ ne-a comunicat că a avizat negativ republicarea Legii audio-vizualului, dat fiind că aceasta cuprinde tot felul de modificări, completări, norme de trimitere, devenind o operaţiune imposibilă, ca să nu spun una complexă şi dificilă, de republicare în Monitorul Oficial”, a spus Gorghiu.

Senatoarea PNL a arătat că ”cei de la Consiliul Legislativ le-au transmis că anterior republicării este necesară actualizarea, reanalizarea, corelarea normelor cu noile prevederi pentru a nu fi afectată securitatea juridică a reglementării, motiv pentru care a opinat că în loc de republicarea Legii 504/2002 o nouă soluţie legislativă optimă ar fi abrogarea acesteia şi înlocuirea ei cu un nou act normativ în domeniu”.

”Constituim, ca urmare a hotărârii Biroului Permanent, un grup de lucru format din reprezentanţi din fiecare grup parlamentar, CNA, comisia de cultură pentru o nouă lege aaudiovizualului”, a anunţat Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.