Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, despre comasarea alegerilor în 2024, că sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate în coaliţie. ”Poţi să suprapui localele cu parlamentarele, poţi să te gândeşti la suprapunerea parlamentarelor cu prezidenţialele”, a arătat ea, precizând că nu crede că e în beneficiul societăţii româneşti să blocăm tot anul 2024, pentru că în mai-iunie vom avea alegerile europarlamentare, vom avea alegerile locale în septembrie, pe urmă ai parlamentarele şi prezidenţialele cu cele două tururi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am făcut această discuţie, în sensul în care 2024 nu poate fi un an total ratat. Atunci când în România au loc alegeri paralizează şi administraţia centrală, paralizează şi administraţia locală. Toată lumea, câteva luni de zile, este concentrată la alegeri. Nu cred că e în beneficiul societăţii româneşti să blocăm tot anul 2024, pentru că în mai-iunie vom avea alegerile europarlamentare, vom avea alegerile locale în septembrie, pe urmă ai parlamentarele şi prezidenţialele cu cele două tururi”, a spus Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului a arătat că ”populaţia nu poate fi obosită cu genul acesta de activitate electorală în fiecare lună din 2024, nu poţi să oboseşti nici economia, că toată lumea va fi concentrată, că toată lumea va sta cu ochii la televizor şi la alegeri”.

”Această logică i-a făcut pe mai mulţi colegi să propună suprapunerea alegerilor. Sunt mai multe scenarii. Ele vor fi discutate în coaliţie. Poţi să suprapui localele cu parlamentarele, poţi să te gândeşti la suprapunerea parlamentarele cu prezidenţialele. (..) Comisia de la Veneţia ne-a spus că nu poţi să faci aceste modificări cu mai puţin de un an înainte de alegeri”, a afirmat ea. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.