Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a anunţat, luni, că în şedinţa Biroului Permanent a fost introdus pe ordinea de zi, pentru plen, bugetul pe 2023 al Senatului , care este cu 7,81% mai mare decât bugetul actual al Senatului pe 2022. Ea a menţionat că era normal să fie o limită mai mare a bugetului Senatului pe 2023, dat fiind faptul că în 2022, bugetul Senatului a fost raportat la anul anterior, de pandemie, lucru care din păcate ne-a costat destul de mult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, în şedinţa Biroului permanent al senatului a fost introdus pe ordinea de zi pentru plen bugetul pe 2023. Limita de cheltuieli stabilită pentru Senatul României, pentru anul 2023, este în sumă de 238.823 mii lei credite bugetare. Aceasta este cu 7,81% mai mare decât bugetul actual al Senatului aprobat pentru 2022”, a spus preşedintele interimar al Senatului. 

Alina Gorghiu a arătat că ”era normal să fie o limită mai mare a bugetului Senatului pe 2023, dat fiind faptul că în 2022, bugetul Senatului a fost raportat la anul anterior, de pandemie, lucru care din păcate ne-a costat destul de mult”.

”Eram la un moment dat, la jumătatea anului, când am preluat conducerea Senatului, în imposibilitatea de a achita facturile de energie, de carburant, eram în imposibilitatea de a onora activităţile de diplomaţie parlamentară. În privinţa acestui buget, au fost discuţii în Biroul Permanent al Senatului, au fost consensuale aceste discuţii, vom vedea în plen care vor fi reacţiile”, a spus ea. 

Preşedintele interimar al Senatului a precizat că Secretariatul general, cu acceptul Biroului Permanent, au proiectat acest buget pe 2023 astfel încât să fie necesar desfăşurării corespunzătoare a activităţii instituţiei.

”Îl considerăm în limitele de funcţionare normală, fără niciun fel de extravaganţă din partea senatorilor sau a personalului Senatului. Cred că astăzi bugetul va fi transmis prin votul senatorilor ministerului de Finanţe astfel încât să se cunoască limitele în care noi ne desfăşurăm activitatea din punct de vedere bugetar”, a concluzionat Gorghiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.